Gruppchef Employer Branding Sweden

Om jobbet

För att Scania ska lyckas bli ledande inom hållbara transporter behöver vi ha de bästa medarbetarna. Avdelningen HXEA Employer Branding Sweden består av sex engagerade individer. Vårt uppdrag är att genomföra aktiviteter och driva talangprogram i syfte att behålla och attrahera medarbetare med rätt attityd och kompetens till Scania. Arbetet sker i nära samarbete med lokala verksamheter i Sverige. Vi ansvarar bl a för studentrelationer, aktiviteter för att attrahera yrkesverksamma samt för Scanias traineeprogram.

Då chefen för HXEA Employer Branding Sweden går på föräldraledighet söker vi en ersättare. Brinner du för att Scania ska vara och uppfattas som en attraktiv arbetsgivare samt för att leda och utveckla andra? Då kan du vara den vi söker! Vi erbjuder dig ett dynamiskt och omväxlande arbete inom ett viktigt och spännande område som är under ständig utveckling.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för alla aspekter av att leda och fördela arbetet i ditt team där det bland annat ingår att utifrån Scanias kort- och långsiktiga kompetensbehov i Sverige sätta den strategiska planen för er funktion. Du kommer också att ansvara för att optimera arbetet med att attrahera och rekrytera medarbetare tillsammans med våra funktioner som ansvarar för rekrytering och kommunikation. I uppdraget ingår att hålla sig uppdaterad inom området och driva utvecklingen för att Scania ska ligga i framkant. En annan viktig uppgift är att bygga och underhålla nätverk internt (framförallt inom HR, kommunikation och med chefer) och med representanter för VW Truck & Bus samt externt med olika leverantörer och samarbetspartners.

Din profil

Som person är du positiv och engagerad samt har en stark drivkraft att vilja påverka och utveckla både dig själv, dina medarbetare och ditt ansvarsområde. Du är strategisk och kan omvandla behov till konkreta mål och aktiviteter samt följer upp dem för att se att vi når önskad effekt. Du är prestigelös och trygg i dig själv samt vågar testa nya idéer. Du är även bra på att samarbeta tvärfunktionellt och få med dig andra, samt att bygga och underhålla relationer.

Vi tror att du har en högskoleutbildning samt erfarenhet från kommunikation eller employer branding i någon form eller annan relevant erfarenhet. Det är meriterande om du har ledarerfarenhet, har arbetat inom olika avdelningar på Scania och har erfarenhet av employer branding arbete från ett annat företag. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.För ytterligare information


Välkommen att kontakta Marianne Ekstedt (Director Employer Branding) 08-553 513 85.Ansökan


Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta intyg/betyg. Urval kommer att göras löpande under ansökningsperioden.

Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com

OBS! Ange Scanias Job Id 20174692 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.
Jobbfakta
Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

22 okt

Om företaget

Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus GmbH och är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 44 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2015 uppgick faktureringen till 95 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6,8 miljarder kronor Scanias pressreleaser finns på www.scania.com/group