Gruppchef Batteriutveckling, Electric and Hybrid Powertrain Technology

Gruppchef Batteriutveckling, Electric and Hybrid Powertrain Technology

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Nu söker vi en gruppchef för vår batteriutvecklande verksamhet då nuvarande chef valt att vidareutvecklas inom Scania. Vi har en extremt spännande gruppchefstjänst och behöver nu en kompetent ledare för att axla detta uppdrag, är du rätt person för denna?

Med kundernas lönsamhet som utgångspunkt, vill Scania vara den ledande leverantören av hållbara transporter. En elektrifierad drivlina är en central del inom teknikutvecklingen för mer hållbara transportlösningar, men teknikskiften innebär också stora utmaningar i att hitta nya sätt att arbeta och samverka både inom Scania och mot externa parter.

Arbetsuppgifter

Gruppen består idag av konstruktörer, provare samt projektledare som ansvarar för såväl elektrisk gränssnitt, säkerhetskoncept såväl som mekanisk konstruktion. Leveranserna från batterigruppen kommer vara betydande för Scanias framtida konkurrenskraft då energilager och dess prestanda kommer skapa direkta mervärden för slutkund. Du som chef säkerställer att gruppen har kompetens inom sitt arbetsområde, och arbetar kontinuerligt med att utveckla människor och processer. Området är under tillväxt och får stor uppmärksamhet, därav förväntas du vara med och aktivt bidra till att representera elektrifiering både inom och utanför Scania.

Som gruppchef ingår du i sektionens ledningsgrupp där vi som ett led i vårat mångfaldsarbete gärna ser att du kan komplettera dina övriga gruppchefskollegor sett till bakgrund och tidigare erfarenheter.

Kvalifikationer

Du är civilingenjör med ett starkt intresse för ledarskap i kombination med stor nyfikenhet för ny teknik. Du värdesätter ett gott ledarskap och gillar att utveckla andra.

Vi tror att du som sökande har tidigare erfarenhet av något av följande områden:
  • Batteriutveckling
  • Cellkemi
  • Elektronikkonstruktion
  • Utveckling av högspänningskomponenter/VCB
  • Provning
  • Systemutveckling
Drömkandidaten har också nyfikenhet, humor, klarsynthet och en mycket stark drivkraft att skapa värde genom utveckling av arbetssätt, människor och teknik.

Viktigast är dock att du har ett intresse för att leda ny teknik framåt och när de vanliga arbetssätten inte fungerar hittar du nya vägar som tar oss vidare mot att göra Scania till ledare inom hållbara transporter.

Välkommen med din ansökan.

Scania erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress

För mer information kontakta

Jakob Kleflund, sektionschef, 08-553 512 60

Ansökan

Sista ansökningsdatum 19 november. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betyg/intyg. Ärende 20183462.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 19 nov (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.