Global Processtekniker till Motormonteringen

Global Processtekniker till Motormonteringen

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du utbildad högskole-/civilingenjör med intresse för hållbara transporter? Är du en person som tycker om utmaningar och brinner för utveckling? Har du erfarenhet eller vill utvecklas vidare inom projektledning? Då passar du som Global Processtekniker på Scanias motormontering. Läs mer nedan och ansök redan idag!
Scania Motormontering monterar, provar och målar motorer till Scanias globala produktion. Vi är idag omkring 1 000 personer och står framöver inför spännande utmaningar med introduktioner av nya motortyper. Vi blir fler och vi söker dig som vill ha ett spännande arbete i en dynamisk produktionsmiljö

Dina arbetsuppgifter
Som Global Processtekniker arbetar du med att säkerställa hela processen i vår motormontering, från montering till provning och målning. Du kommer att vara verksamhetens processtekniska resurs i våra produktutvecklingsprojekt av nya motorer. Vårt arbete startar med analys av investeringsbehov för framtida produkter, från framställande av kravspecifikation till implementerad och överlämnad utrustning.

Vi jobbar i projektform där du arbetar i nära samarbete med produktberedningen, konstruktion och flera av våra externa verktygsleverantörer. Du kommer att vara en del i ett team med andra processtekniker samt beredare där det finns mycket bra förutsättningar att lära sig arbetet.


Din profil

Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsutbildning. Vi tror att du har ett par års erfarenhet av liknande tekniskt arbete eller är i början av din karriär som processtekniker. För att trivas i rollen behöver du ha god samarbetsförmåga och vara öppen och utåtriktad. Du har förmåga att strukturera, planera och hantera många olika arbetsuppgifter och många kontakter. Förmåga att se helheten såväl som detaljerna är viktigt för att lyckas i rollen. Du har lätt för att kommunicera och behärskar engelska i tal och skrift.

Som person är du engagerad i ditt arbete och tycker att möten med människor är spännande och utvecklande. Du har ett drivande förhållningssätt, nyfiken på att lära dig nya saker och öppen för att saker kan förändras under projektens gång. Har du erfarenhet från att arbeta med riskanalyser (P-FMEA) och digital provmonteringar med hjälp av CATIA är det meriterande.

Vi erbjuder
Som Processtekniker får du en mycket bra start på en karriär inom Scania. Du kan fördjupa dig inom teknik, prova på ledarrollen eller bredda dig inom ett av de områden du är mest intresserad av. Vi erbjuder ett utmanande och varierande arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Du kommer ingå i ett team där du kommer ha stor möjlighet att påverka våra arbetssätt och metoder.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

Ytterligare information

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta;

Erik Hermansson (Gruppchef Global Processteknik), 08-553 704 61

Urval och Intervjuer kommer att ske löpande. Ansök senast den 29/9. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 29 sept (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.