Global Processtekniker, Slutmontering Buss

Global Processtekniker, Slutmontering Buss

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Global Processtekniker, Slutmontering Buss
Scania är ett av världsledande företag i hållbara transportlösningar inom tungfordons industrin. Vi befinner oss nu i en fas där tekniken måste anpassas efter de utmaningar som vi ställs inför globalt.

Just nu pågår spännande produktutveckling som ska förstärka Scanias position i arbetet med hållbarhet såväl på lastbil som på buss. Till detta spännande uppdrag behöver vi förstärka vår grupp med rätt person som kan säkerställa att kommande produktuppdateringar introduceras på bästa möjliga sätt.

Om tjänsten
Dina huvuduppgifter som Global Processtekniker på Buss är att representera våra slutmonteringar i en tidig produkt- och process- utvecklingsfas med huvudfokus på att säkerställa en störningsfri produktintroduktion.

Innan produkten är färdigställd ansvarar du för att verifiera att produkten är monteringsvänlig, detta innebär att du kommer att hålla kontakt med konstruktörer på R&D. När produkten är satt fortsätter arbetet med verifiering av monteringsmetoder tillsammans med våra provningsmontörer. Parallellt med detta förväntas du kravställa utrustning och verktyg som ska användas globalt i våra slutmonteringar samt sätta en global monteringssekvens. I den fasen kommer du att ha ett nära samarbete med processtekniker från alla våra slutmonteringar i Sverige, Polen och Brasilien men även inköp och verktygsleverantörer. I alla steg arbetar vi för att uppnå våra ergonomi-, kvalitets-, och produktivitetsmål.

Avdelningen består av elva personer uppdelat på två grupper, den ena gruppen jobbar med global beredning av monteringsinstruktioner och den andra gruppen jobbar med processtekniska frågor där du kommer att arbeta. Vi har även nära samarbete med kollegor som jobbar med projektledning.

Din profil
Vi söker dig som är teknikintresserad och vill vara med och bidra i framtagningen och implementeringen av nya produktlösningar och arbetsmetoder till våra slutmonteringar i Sverige, Polen och Brasilien. Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsutbildning eller klarad Scania Teknikerutbildning.

Stor vikt lägger vi på tidigare erfarenhet från produktion. Då vi jobbar tvärfunktionellt är det viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Eftersom tjänsten innebär framtagning av globala metoder och tekniska lösningar är det ett krav att du har goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig att vara del av ett världskänt företag som strävar efter att ligga i framkant med teknikutveckling inom tungfordonsindustrin.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ytterligare information
Är du nyfiken och vill veta mer om tjänsten? Kontakta:
Nenad Momic (Gruppchef), 08-553 708 33.

Din ansökan
Din ansökan skall innehålla personligt brev, CV samt betygskopior. Ansökan sker via Reflex eller via Scania.com Karriärsida. Intervjuer kommer att hållas kontinuerligt under ansökningsperioden. Vi behöver din ansökan senast den 2021-03-07. JobID: 20210547.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.