Global PVA Controller till Industrial Control

Global PVA Controller till Industrial Control

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Industrial Control är en avdelning vars huvudfokus är att arbeta med ekonomi och verksamhetsstyrning inom Scanias globala produktionssystem (P&L). Vi arbetar direkt under den tekniska ledningen och har även mycket kontakt med andra ekonomifunktioner runt om i organisationen. Industrial Controls uppdrag och syfte är att leda och koordinera controlling för Produktion & Logistik samt att planera och genomföra Scanias huvudprocesser inom ekonomi: bokslut, prognos, investeringar, strategisk plan, KPI:er, produktkalkyler och leveransvärden.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu en Controller till gruppen TIC på Industrial Control då en av våra medarbetare går vidare inom Scania. Vår grupp utgörs av tre kompetenta Controllers som tillsammans löser de utmaningar vi stöter på samtidigt som vi har roligt på jobbet. Tjänsten innebär att stötta ledningsgruppen inom Industrial Control med konsolidering av information, analyser, kalkyler och diverse projekt och utredningar av skiftande storlek och karaktär. Som Controller på Industrial Control får man en bra överblick över verksamheten inom hela Produktion & Logistik och tjänsten innebär mycket kontakt med produktionsenheter i Europa och Latinamerika, Corporate Control samt ledningsgruppen för P&L.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Sammanställa bokslutsrapporter och prognosrapporter samt analysera avvikelser för P&L vad gäller produktionskostnader, produktivitet och bemanning
  • Ansvara för processen kring uppföljning av PVA för kalkylfordon. Det innebär även att förvalta och utveckla metoder för kalkylfordonsuppföljningen i samarbete med kollegor på produktionsenheter, R&D samt Industrial Control Latinamerika
  • Att vara drivande i systemutvecklingsprojekt inom till exempel Power BI och övriga projekt
  • Arbete med kontinuerligt förbättringsarbete
  • Varierande uppdrag med korta och långa deadlines
Din profil
Vi söker dig som är civilekonom eller industriell ekonom gärna med någon arbetslivserfarenhet inom controlling, redovisning eller revision. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift och är van att arbeta i Microsoft Office och då framförallt Excel. Som person är du självständig, analytisk och noggrann. Du har även en bra förmåga att kommunicera och samarbeta med andra.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information
Om du vill veta mer om tjänsten kontakta gärna
Johannes Bethgabriel (Head of Controlling TIC), telefon 08-553 540 13.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Urval kan ske löpande under ansökningstiden. Ansök via Scania karriärsida alt Reflex senast 2021-01-31. JobID: 20204328.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Ekonomi, Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.