Global Material Controller

Global Material Controller

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Supply Chain Networks, OI, är en avdelning inom Produktion och Logistik. Vår ambition är att bli ledande inom hållbar logistik och vårt uppdrag är att globalt underhålla, utveckla och optimera inbound logistik genom att bygga flöden med minimal miljöpåverkan, med hög kvalitet och till lägsta möjliga logistikkostnad.

Då en av våra medarbetare har gått vidare inom Scania söker vi en ersättare till våra grupper i Södertälje.

Dina arbetsuppgifter

Som Material Controller är ditt huvuduppdrag att säkerställa försörjningen av material från externa leverantörer i Norden till våra enheter runt om i världen, till lägsta möjliga logistikkostnad.

Du kommer att tillhöra en grupp som arbetar både självständigt och tillsammans för att nå gemensamma mål samt förbättra våra processer.

Du förväntas planera och driva aktiviteter för att ständigt förbättra resultatet för ditt sortiment där kravställning på och utbildning av våra leverantörer är en viktig del.

Vi erbjuder

I rollen som Global Material Controller kommer du få en bra förståelse för hur materialflödena och logistiken på Scania fungerar, samt få möjligheten att knyta kontakter med personer både internt och externt, vilket är en utmärkt grund för fortsatt utveckling inom avdelningen och på Scania.

Kravprofil

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning logistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Oavsett ska du har ett genuint intresse för logistik.

Du är analytiskt, självständig, drivande och strukturerad med god förmåga att samarbeta i grupp och med externa kontakter.

Då du kommer ha ett internationellt kontaktnät behöver du kunna formulera dig obehindrat i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Att vara kommunikativ till sin läggning och ha förmåga att fatta snabba beslut är också värdefullt. Andra språk är meriterande.

Vi ser gärna att du är en van Excelanvändare som trivs med att göra analyser och sammanställningar av stora datamängder, samt även har erfarenhet av att använda Qlikview, Power-BI och liknande verktyg.

Ytterligare information:

Gruppchef Niklas Ekström, OICN, tfn 08-553 899 47

Gruppchef Johanna Binett, OICM, tfn 08-553 810 64

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior, ansök via Reflex/Jobbsök senast den 25 januari. Intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningsperioden. Vi ser fram emot din ansökan.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 25 jan 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.