GRUPPCHEF INOM PRODUKTION - Det är NU skiftet till eMobility sker!

GRUPPCHEF INOM PRODUKTION - Det är NU skiftet till eMobility sker!

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Det är NU skiftet till eMobility sker!
Vi söker dig som vill ha ett utvecklande arbete i en dynamisk produktionsmiljö där du kan kombinera ledarskap i din roll inom produktionsteknik och/eller logistik för att driva förändringen mot Scanias vision om hållbara transportlösnngar. Känner du dig trygg i ledarrollen och har förmåga och vilja att inspirera och engagera dina medarbetare? Då är det dig vi söker.

Våra verksamhet
Scania står inför ett stort kompetensskifte för hela vårt produktionsområde. I och med skiftet mot helelektriska fordon ställs vår verksamhet inför många utmaningar och förändringar inom bland annat produktionsstruktur, teknik, logistik, kompetens och ledarskap. Behovet av drivna och engagerade gruppchefer ökar både inom produktion och logistik.

Dina arbetsuppgifter
  • Leda en verksamhet i förändring med ansvar för personal- och verksamhetsutveckling, säkerhet, kvalitet och leverans
  • Aktivt arbeta för att ständigt förbättra verksamheten genom att mål, handlingsplaner och aktiviteter tas fram, genomförs, följs upp och redovisas
  • Delta aktivt på möten och i interaktionen med ledningsgruppen
  • Att kunna fungera både som chef, lärare och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som vi arbetar efter
Det finns en tydlig struktur för arbetet och för våra gemensamma processer, men det är ditt aktiva och närvarande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanande och framförallt utvecklande arbete. Du ingår i ett verkstadsområde tillsammans med ett antal chefskollegor och du rapporterar till verkstadschefen.

Beroende på din tidigare erfarenhet kan du komma att starta din anställning med en individuell introduktionsslinga. Vi erbjuder ett arbete med mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett tryggt och internationellt företag.

Du blir en viktig del av Scania
Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.

Läs gärna mer om Produktion och logistik Scania Södertälje

Har du den här bakgrunden?
  • Högskole- eller civilingenjör med inriktning inom produktion, logistik, industriell ekonomi eller annan relevant inriktning eller genom yrkeserfarenhet anskaffat sig motsvarande kompetens
  • Du har minst 2 års ledarerfarenhet
  • Du har 2-3 års arbetslivserfarenhet
  • Du har erfarenhet från produktionstekniskt arbete och/eller erfarenhet från processutveckling inom produktion
  • Du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift
Är det här du?
Som person är du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för verksamheten samt har förmågan och viljan att inspirera dina medarbetare. Du är kommunikativ, drivande, strukturerad och har en god analytisk förmåga. Du är trygg i dig själv och vågar testa nya idéer samt har god självinsikt. Som ledare är du lyhörd för vad som krävs för att motivera medarbetarna och utveckla effektiva team samtidigt som du vågar vara tydlig och bestämd när det behövs.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Ansökan
I denna annons för Gruppchefer använder vi oss av en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Bakgrundskontroll kommer att genomföras på våra slutkandidater.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och eventuella relevanta intyg. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Ansök via Reflex/Karriärsida alt Scania.com/Karriärsida. Sista ansökningsdag 2021-04-25. JobID: 20211446.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.