Funktionsutvecklare motorstyrsystem

Funktionsutvecklare motorstyrsystem

Världen förändras och Scania vill vara med och påverka. Förutom hög prestanda, god komfort och vinnande design är vi nu även på väg att utveckla världens mest hållbara transportlösningar. Nästa generation drivlinor, som är en central del av fordonet, är en viktig del av vägen för att nå dit. Utan innovativ utveckling av drivlinor med effektiva motorer, avgasbehandling och världsledande motorstyrsystem kommer inte målet nås. Hållbarhet är ett ledord som tar allt mer plats inom organisationen.

Vill du vara med och bidra till denna förändring? Avdelningen Engine Control Functions ansvarar för reglering, diagnostik och grundkalibrering av motor och avgasreningen i alla Scanias drivlinor och motorprojekt. Vi genomsyras av en innovativ miljö; Scania flera år i rad varit det Svenska bolag som fått flest godkända patent i Sverige. För dig som gillar utmaningar och vill göra skillnad är detta ett perfekt tillfälle att utvecklas i karriären. På gruppen för gasväxlingsfunktionalitet står vi just nu inför en spännande tid då mycket ny funktionalitet ska utvecklas i vår nya koncerngemensamma motorstyrenhet för våra kommande motorplattformar med stora tekniksteg inom gasväxling.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer få ett ansvarsområde inom gasväxlingsfunktionalitet, där du tillsammans med dina stöttande kollegor är experter. Varje dag kommer du mötas av nya utmaningar och du kommer tidigt få vara med och påverka, både i det dagliga arbetet och i långsiktiga projekt. Du kommer själv få utveckla funktionalitet samtidigt som du även får hjälpa andra grupper med deras problemställningar inom ditt område.

Kreativitet, problemlösning och kritiskt tänkande är högt värderade på avdelningen, då vi ofta diskuterar igenom våra utmaningar för att tillsammans finna den bästa lösningen. Som del av Scanias ansvar för motorstyrsystem för hela koncernen samt externa kunder kommer du ofta jobba i tvärfunktionella, internationella projekt och kommer få många kontakter på andra delar av Scania.

Du varvar utvecklingen i C med modellbaserad utveckling och kodgenerering genom Simulink. En viktig del av arbetet består i att ta fram modeller för de system som ska regleras, där Machine Learning är en allt vanligare del av utvecklingen. En annan viktig del är kalibrering och provning, där vi utnyttjar både motorprovceller och fordon.

Sammanfattat så kommer du få vara med i alla steg i utvecklingen; från idé och implementation till prov och utvärdering. Har du idag inte C-körkort kommer det finnas chans att ta det, då provning i tunga fordon kommer bli en del av din vardag.

Din profil

Vi tror du är civilingenjör med relevant inriktning eller har motsvarande erfarenhet. Vi söker dig som gillar omväxlingen mellan praktiska prov och analyser/utvärderingar. Du gillar problemlösning och att tänka kreativt. Du triggas utav ”det omöjliga” och vill alltid försöka hitta den bästa och mest effektiva lösningen, du uppskattar även ständiga förbättringar av verktyg och processer som gör jobbet effektivare. Du har bra kommunikationsfärdigheter och behärskar engelska i både tal och skrift.

Du får gärna ha erfarenhet av arbete med styrsystemsutveckling eller motorutveckling. Kunskaper i mjukvaruutveckling för inbyggda system och Matlab/Simulink samt diagnos är meriterande. Men det viktigaste är att du har rätt inställning och är villig att lära dig nya saker.

B-körkort är ett krav, C-körkort eller högre trafikutbildning är meriterande

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi en dynamisk och mångkulturell arbetsplats med engagerade kollegor samt mängder med kompetensutveckling och karriärmöjligheter. Förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Kontakta gärna Niclas Gunnarsson, tel 08-553 834 55, niclas.gunnarsson@scania.com
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 16 dec 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.