Företagshälsovården på Scania Södertälje söker vikarierande Företagssköterska

Företagshälsovården på Scania Södertälje söker vikarierande Företagssköterska

Företagshälsovården på Scania Södertälje söker vikarierande Företagssköterska

Safety & Health är en organisation med fokus på expertsupport inom områdena Hälsa och Arbetsmiljö. Största delen av organisationen har utgångspunkt i Södertälje. Vi har även mottagningar på våra produktionsorter i Oskarshamn, Luleå, Zwolle i Holland samt Angers i Frankrike. Vårt uppdrag är att supportera och stödja verksamheten i deras arbetsmiljöarbete.

Då en av våra medarbetare går på föräldraledighet söker vi nu en Företagssköterska för att arbeta operativt mot våra kunder här i Södertälje. Tjänsten är ett föräldravikariat på 12 mån. Vi är i dag 12 anställda i Företagssköterskegruppen.

Företagssköterskan arbetar konsultativt med stort kundfokus, på individ, grupp och organisationsnivå, i samarbete med andra professioner inom företagshälsovården såsom företagsläkare, ergonom, hälsopedagog, arbetsmiljöingenjör och psykolog.

Stöd kring rehabilitering och arbetsanpassning är en stor del av arbetet, där man både arbetar självständigt med egna ärenden, men även i samarbete med Företagsläkare, Psykolog och Ergonom. Scanias inbyggda företagshälsovård är känd för sin djupa kunskap och vi hoppas att just du kan vara med och bidra till att utveckla vår verksamhet till att bli ännu bättre.

Dina arbetsuppgifter
  • Identifiera och beskriva samband mellan arbetsmiljö, organisation, produktivitet och hälsa.
  • Bidra till att upptäcka, förebygga och minimera arbetsmiljörisker hos kund
  • Bidra i rehabiliteringsprocessen genom inledande bedömning av arbetsförmåga, samt genom dialog med arbetstagare och arbetsgivare..
  • Orienterande samtal med medarbetare via telefonrådgivning eller på mottagningen.
  • Mottagningsarbeten såsom nyanställningsundersökningar och assistera vid lagstadgade hälsokontroller.
  • Förebygga, bedöma och minimera alkohol- och drogproblematik.
  • Hålla utbildningar kring arbetsmiljö.
  • Medverka vid förbättringsarbeten internt i organisationen.
  • Samordna och organisera insatser från Företagshälsovården.
Din profil
Du är leg. sjuksköterska med företagssköterskeutbildning alternativt har erfarenhet av att ha arbetat som företagssköterska. För att lyckas i arbetet behöver du vara driven, nyfiken, strukturerad och tycka om att samarbeta med andra. Du är utåtriktad, pedagogisk och har förmågan att väcka engagemang. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda i såväl tal som skrift.

För ytterligare information och frågor är du välkommen att höra av dig till:
Teamchef Thorstein Sandaker: thorstein.sandaker@scania.com, +46 8 55389614

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta intyg/betyg. Välkommen med din ansökan via HR Inline/Jobbsök så snart som möjligt men inte senare än 2 februari. Urval kommer att göras löpande under ansökningsperioden. Job Id: 20194441
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.