Erfaren HR Manager sökes till IT

Erfaren HR Manager sökes till IT

SCANIA genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

HR-avdelningen inom IT ger support till IT:s globala organisation med enheter i Sverige, Frankrike, Holland, Belgien och Latin-Amerika. Vi är ett lösningsfokuserat team med ett bra driv som strävar efter att IT ska underlätta Scanias dagliga verksamhet och påskynda transformeringen till att bli en ledande aktör inom hållbara transportlösningar.

Vi söker dig som vill vara med och bidra i den fortsatta utvecklingen av IT. Du rapporterar till Head of Human Resources och kommer ha en central och koordinerande roll på vår HR-avdelning. Vi är ett team som arbetar tillsammans med högt i tak, stort engagemang med både operativt och strategiskt fokus.


Dina arbetsuppgifter


Du kommer leda ett team bestående av HR Business Partners och Personaladministratörer. Tillsammans kommer ni att medverka till implementeringen och anpassningen av Scanias Human Resources strategi och initiativ för att uppnå IT:s affärsmål.

Huvudfokus kommer att vara;
  • Att leda, fördela arbete och utveckla medarbetarna samt verksamheten inom teamet.
  • Att förbättra och utveckla verksamheten genom att mål och handlingsplaner fastställs, kommuniceras och följs upp
  • Att aktivt delta i avdelningens ledningsgrupp och driva strategiska HR frågor.
  • Att agera förbättringsledare och projektledare inom olika projekt kopplade till Scanias HR Processer
  • Att i ovan nämnda processer ansvara för omvärldsbevakning av hur andra företag arbetar idag.
Befattningen är nyinrättad och ger dig alla möjligheter till personlig utveckling, för dig som gillar en dynamisk vardag.

Din profil

Du har omfattande kunskaper om Scanias HR processer, förändringsledning samt erfarenhet och trivs med av att leda ett team där du har möjligheten att arbeta genom andra. Du har erfarenhet av att verka i processer och leda projekt. Som person har du hög integritet och professionalism med en stark förmåga att utmana nuvarande organisation samt utveckla nya koncept. Strategiskt och analytiskt tänkande kombinerat med en affärs- och prestationsdriven tankegång är uppskattad. Genom att vara strukturerad, välplanerad och vara en självgående lagspelare med en optimistisk, passionerad och engagerad attityd kommer du att vara en värdefull tillgång till vår HR avdelning.

Du har en relevant högskoleutbildning inom HR alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.

Att du är intresserad av och nyfiken på människor är en självklarhet, likaså ett stort intresse för hur HR kan stötta verksamheten inom IT. Du uttrycker dig väl både på svenska och engelska i tal och skrift.

Ytterligare information

Vill du veta mer om oss och arbetsuppgifterna är du välkommen att ringa Ingvor Hoffström, Head of Human Resources, 08-553 852 21 alt 070-74 852 21.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan som ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer kommer hållas löpande under ansökningstiden. Ansök via HR InLine/Jobbsök på Scania senast den 24 juni 2018. Jobbid 20180975.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 24 juni (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.