Erfaren HR Business Partner med intresse för utveckling

Erfaren HR Business Partner med intresse för utveckling

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.


Du blir en del av

På Scania Industrial Maintenance söker vi nu ytterligare en kollega att komplettera vårt HR team med. Du blir en viktig del av ett engagerat gäng bestående av HR Business Partners, Miljö- och Arbetsmiljökoordinatorer samt Internwebb- och HR administratörer som alla har en hög ambition att ständigt förbättra, utveckla och stötta med användarvänliga processer och arbetssätt.


Vad erbjuder vi dig


Hos oss får du en utvecklande roll där du arbetar tätt ihop med verksamheten. Vår ambition är att agera proaktivt genom att fortsätta bygga och stärka vårt ledarskap med fokus på coachning och feedback, vara skickliga på att stödja förändringsprocesser samt verka för en säker och attraktiv arbetsplats.

Här erbjuds du möjlighet till att arbeta med kollegor som har roligt på jobbet när vi driver våra utvecklingsprojekt tillsammans. Under året som gått har vi till exempel gemensamt arbetat med att förändra och förbättra vår rekrytering- och introduktionsprocess, i syfte att skapa rätt förutsättningar att attrahera men också introducera nya medarbetare. I år kommer vi fokusera på att skapa tydliga befattningar och utvecklingsmöjligheter.

I rollen ingår tvärfunktionell samarbete med övriga HR funktioner inom Scania inklusive support från centrala supportfunktioner samt att en viktig del i ditt arbete kommer att vara att ha nära samarbete och arbeta utvecklingsorienterat med strategiskt viktiga skolor. Det ingår även att arbeta löpande för att stärka fackliga relationer, supportera i arbetsrättsliga- samt övriga HR relaterade frågor.


Är det här du


Vi söker dig som har högskoleutbildning inom beteendevetenskap till exempel personalvetarutbildning eller motsvarande samt flera års erfarenhet inom HR.

Som person har du analytisk förmåga och ett gott omdöme. Du har ett strukturerat arbetssätt och är noga med sätta upp och nå mål och resultat. Du är van att arbeta självständigt nära verksamheten, ta egna initiativ och driva många parallella frågeställningar samtidigt. Det är starkt meriterande med erfarenhet av att ha arbetat med förändringsledning och organisationsförändringar och därmed kunna leda processer, projekt samt utbildningar.

Då vi vill agera proaktivt och ligga steget före, behöver du även kunna analysera statistik, se mönster och föreslå åtgärder.

Sist men inte minst så tror vi, för att du ska trivas hos oss, att du är prestigelös, har ett högt engagemang och en stark önskan att skapa förståelse. Att involvera och sätta saker i sitt sammanhang är ditt signum. Du behöver ha ett coachande förhållningssätt och vilja verka för en kultur som efterfrågar och ger feedback. Du behöver också vara uthållig, orka hålla i, då du vet att förändring ibland tar tid.


Ytterligare information


Tjänsten är en tillsvidare tjänst. Heltid, dagtid. Tjänsten är baserad i Södertälje. Ett antal resor per månad kan ingå i tjänsten.


Kontakt


För frågor om tjänsten kan du kontakta HR Manager Åsa Jacobsen, 08-553 81790.Ansökan


Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. Ansökningarna kommer att hanteras löpande under annonseringstiden. Vi behöver din ansökan senast den 19 januari 2020.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.