Engagerad Product Owner inom dokumenthantering

Engagerad Product Owner inom dokumenthantering

Just nu pågår en spännande utveckling av Scanias tjänster. Fordonsflottorna behöver vara tillgängliga och effektiva för att vara hållbara. Informationen behöver vara digitaliserad, korrekt och uppdaterad. Vi i gruppen ”IT Coordination and Architecture” ser till att förutsättningarna för detta finns.

Din roll

Som Product Owner hos oss får du arbeta i ett team med ett positivt och öppet klimat. Vi arbetar samordnat och självständigt med tvärfunktionella frågor som spänner från strategiskt till operativt. Vi ser till att rätt system finns för effektiv och kvalitetssäkrad informationsproduktion och distribution. Målgruppen är hela Scanias nätverk. Arbetet sker tillsammans med våra intressenter, som sitter lokalt i huset, i en lärande process som bygger på ständiga förbättringar. Tillsammans med många andra på avdelningen ”Vehicle Service Information” tar vi fram digitaliserade lösningar för instruktioner och information, som distribueras till Scanias nätverk över hela världen.

Du kommer främst att arbeta med vårt dokumenthanteringssystem, som vi använder för att publicera information. Rollen är mångsidig och innebär bland annat prioritering av backlog, koordinering av lösningsarbete och releaser, detaljering av user stories och att stötta utvecklingsteamet såväl som de interna och externa användarna.

Är det här du?

Vi söker en engagerad person med organisationsförmåga som gillar tät kontakt med våra användare och våra utvecklare. Vi tror också att du som söker har förmåga att se möjligheter och en vilja att driva förbättringar.

Tekniskt sett så innebär jobbet att se till att publicering och distribution av information till verkstäder och återförsäljare fungerar. Det gör vi med hjälp av systemet Oracle WebCenter Content. Erfarenhet inom dokumenthantering och erfarenhet från Scania och IT- eller fordonsindustrin är meriterande.

Du har relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet.

För att nå bästa resultat strävar vi efter mångfald och välkomnar alla sökande.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis friskvårdsbidrag, personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania JobExpress.

För mer information, kontakta gärna

Emanuel Eklund, gruppchef IT Coordination and Architecture (YSEC), 08-553 811 89.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betygskopior. Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 26 jan 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.