Elkrafttekniker

Elkrafttekniker

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

Scania Industrial Maintenance AB söker nu en elkrafttekniker till El-media.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår förbättringsarbete, service, samt avhjälpande och förebyggande underhåll inom Scanias distributionsnät i Södertälje. Där ingår åtgärdande av brister och underhåll på ställverk och transformatorer, inställning och provning av reläskydd samt UPS, reservkraft och batterianläggningar. Vi planerar för avbrott och utför omkopplingar på distributionsnätet samt utför kontroll före spänningssättning av anläggning och maskinutrustning. Även konstruktionsändringar och uppdatering av dokumentation ingår.

Arbetsberedskap och helgarbete kan förekomma.


Din profil


Du har som lägst gymnasieutbildning inom elteknik, elkraft eller motsvarande, samt tidigare erfarenhet av arbete 3-5 år med främst reservkraft, ställverk eller transformatorer.
Behörighetskompetens, ELSA industri eller motsvarande samt B-körkort är ett meriterande .

Arbetet kräver god kommunikationsförmåga då arbetet sker i nära samarbete med kund och kräver därför god känsla för service.

Du är givetvis ordningsam och noggrann och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Avdelning består idag av fyra kollegor, där öppenhet, att vilja dela med sig och stödja varandra är viktiga egenskaper att förvalta.

Information och ansökan

För mer information kontakta:

John Bohlin, chef El-Media, 08-553 526 56 john.bohlin@scania.com

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Intervjuver kommer att hållas löpande
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 15 apr 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.