Elektroingenjör

Elektroingenjör

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag med ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt produktions- och fastighetsunderhåll. Vi har specialkompetens inom bland annat automation, styr och regler, el, och VVS. Vi är ett helägt dotterbolag till Scania CV AB och ett av de största tekniskt produktionsstödjande företagen i landet med ca 1000 anställda och med en omsättning på ca 1,6 miljard kronor (2017).

Scania Industrial Maintenance levererar totala lösningar till kunden Scania inom teknikområdena el, VVS, mek och bygg. Just nu söker vi en elektroingenjör till avdelningen Energi- och fastighetsautomation.

Dina arbetsuppgifter
Administrera Scanias energimätsystem vilket medför felsökning och åtgärd tillsammans med driftorganisationen. Du kommer även hantera interndebiteringen av energimedia och skapa underlag för uppföljning av energianvändning.

Du kommer att stödja driftorganisationen med uppföljning av förbrukning, felsökning och kartläggning av anläggningens tekniska förutsättningar. Som elektroingenjör arbetar du tillsammans med driftpersonalen praktiskt i våra anläggningar och får på så sätt en mycket god kunskap om industriella installationer.
I uppdraget ingår även att driva utvecklingen inom tekniska riktlinjer, system och arbetssätt.

Du kommer att vara teknikstöd för våra avdelningar inom projekt och drift.

Som elektroingenjör får du utmaningar genom:
  • Små och stora uppdrag inom elektronik.
  • Bredd på arbetsuppgifterna inom såväl fastighet som produktionsmiljö.
  • Att jobba i en teknikintensiv miljö.
  • Att få möjligheter till att utvecklas som ingenjör inom flera teknikområden.
Din profil
Du har en förmåga att se sammanhang och helheter men ändå gå in i detalj på ett område. Vi tror även att du har god social kompetens, tänker affärsmässigt och kan upprätthålla en god kontakt med kunden. Självständighet och initiativrikedom är nyckelfaktorer liksom att du fungerar väl i team.

Du har utbildning minst motsvarande högskolestudier 180hp inom elektronik eller motsvarande, civilingenjörsexamen är meriterande.
Du har kunskap om kommunikationsbussar av olika slag, meriterande är kunskap om tvåledarbussar.
Kompetens inom Citect SCADA och SQL är meriterande.

Till tjänsten ser vi gärna både manliga och kvinnliga sökande.

Vi erbjuder
Omfattning: Heltid. Vi tillämpar förtroendeflex.
Kollektivavtal: Teknikavtalet.
Placeringsort: Södertälje.
Kontaktperson för tjänsten är avdelningschef Oscar Kööhler, tel: 08 - 553 720 42.

Vill du veta mer, kontakta gärna:
Oscar Kööhler, Gruppchef produktion, tfn: 08-553 720 42

Välkommen med din ansökan med bifogat personligt brev och CV senast 30 september.
Inkomna ansökningar behandlas kontinuerligt under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 30 sept (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.