DTC analytiker - Felkodsuppföljare

DTC analytiker - Felkodsuppföljare

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Tycker du om att analysera data, se avvikande mönster och trender?

Vi söker dig som vill ta dig an utmaningen att hitta fel och rätta dem innan de uppstår hos kunden

Felkodsuppföljning är en viktigt pusselbit för oss för att se om systemen beter sig som de ska när de är installerade hos våra kunder. Utmaningen består av att kunna hitta avvikande trender och mönster som kan finnas på kundfordon.

Med hjälp av information jobbar vi tillsammans med systemgrupperna för att hitta en lösning innan det blir ett FQ, (fältkvalitetsärende) allt för att kunna vara proaktiva gentemot våra kunder.

Vi följer upp att genomförda förbättringar och rättningar i de olika systemen gör att frekvensen av felkoder minskar.Då du kommer att arbeta i olika verktyg som stödjer felkodsuppföljning blir du en naturlig kravställare mot dessa system

Gruppen Product Engineering, ESE, har till uppgift att driva arbetet med att förbättra produktkvaliteten på Scanias elsystem. Vi ansvarar för funktionalitet som finns i alla styrenheter som är relaterade till elsystemet, såsom Kamera, Radar, Infotainment, ICL, Bromssystem, Koordinator etc.

Dina arbetsuppgifter
Kontinuerligt läsa ut felkoder från kundfordon, filtrera, bearbeta för att sedan analysera med syfte att hitta negativa trender och avvikande information. Du kommer analysera informationen i detalj samt koordinera åtgärder tillsammans med systemägare.

I rollen ingår att ta fram rapporter om felkodsläget på generell nivå inkluderande alla system och på detaljerad nivå för respektive system samt presentera dessa på våra teknik- och avdelningsmöten.

Du kommer även delta som kravställare i vidareutveckling av de verktyg som finns för felkodsinformation för att underlätta statistikframtagning och felkodsanalys.

Din profil
Som person är du analytisk, strukturerad och kreativ. Du har lätt för att arbeta tillsammans med andra, och självständigt driva ärenden framåt mot ett givet mål.

Vi söker dig som har teknisk högskoleutbildning eller motsvarande, intresserad av analys och kan hitta/se mönster. Meriterande med några års arbetslivserfarenhet inom produktutveckling eller annat relevant område.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

För ytterligare information
Kontakta gärna Fredrik Schnell, Head of Product Engineering SW, +46 8 553 893 92 eller +46 70 77 893 92

Scania erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betyg/intyg. Välkommen med din ansökan senast den 24 september. Intervjuer kommer hållas löpande under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 24 sept (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.