Controller till Scania Cummins Joint Venture

Controller till Scania Cummins Joint Venture

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Cummins Scania XPI Manufacturing Södertälje ingår i ett Joint Venture mellan Scania och Cummins för utveckling och produktion av XPI insprutningssystem.

Ekonomiavdelningen söker nu en controller till ett vikariat på 6-8 månader med möjlighet till förlängning. Avdelningen ansvarar för redovisning och rapportering som huvudsakligen sker till moderbolaget i Columbus, USA.

Arbetsuppgifter

Som controller kommer du att vara ansvarig för bokslut och rapportering för ett av vårt amerikanska bolag. Både till vårt moderbolag i USA samt svensk legal rapportering.

Arbetet innebär också att arbeta med materialredovisning och produktkalkyler i vårt affärssystem M3. En del av arbetet är också att verka som projektcontroller i våra projekt. Då vi är en liten organisation så blir arbetet brett och du blir inblandad i alla typer av frågeställningar.

Arbetet innebär en del kontakter med våra systerfabriker i Juarez, Mexico och Columbus, USA.

Befattningen ger goda möjligheter att utvecklas för dig som är intresserad.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning samt har ett antal års erfarenhet som controller eller redovisningsekonom. Gärna erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Du bör ha goda kunskaper i engelska och vara van att arbeta i Excel. Du är noggrann och sätter en ära i att leverera med hög kvalitet och du behöver klara av att arbeta mot korta deadlines. Då vi är ett litet team är det viktigt att du tycker om att samarbeta och är öppen för att hjälpa till där det behövs.

Har du ett intresse för system och erfarenhet av affärssystemen Oracle och M3 är det ett plus.

Ytterligare information

Tycker du att det låter intressant och vill ha ytterligare information, kontakta gärna Maria Gerhardsson, Ekonomichef DIE, tfn 08-553 890 50.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV.
Skicka din ansökan senast den 22 juni.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 22 juni (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.