Controller till Product Description Development

Controller till Product Description Development

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Avdelningen Product Description Development ansvarar för process-, metod och IT-utveckling för att stötta en effektiv produktutvecklingsprocess på Scania R&D. För att göra detta på bästa sätt så behöver vi stärka upp verksamhetsstyrningen på avdelningen. Arbetet utförs i nära samarbete med Scania IT och andra externa leverantörer. Product Description Development har en budget på ca. 500 mSEK och består av ca 100 personer.

Dina arbetsuppgifter

Som controller kommer du ha den centrala och sammanhållande nyckelrollen inom områdena Business controlling and IT budget med i huvudsak följande arbetsuppgifter:

Business Controlling
  • Budgetarbete inklusive uppföljning och avvikelseanalys
  • Uppföljning av projektkostnader, analys av utfall och trender
  • Utveckla avdelningens rutiner inom ekonomi
  • Profitability calculations NPV och KPI uppföljning och presentationer
  • Koordinera investeringar samt göra uppföljning
IT budget R&D
  • Analys och uppföljning på IT budget för hela R&D
  • Koordinering och synkronisering av kapacitetsplan mot Scania IT
  • Övriga ekonomiska uppgifter som te x ombokningar, fakturering och dylik
Tillsammans med övriga i organisationen ska du ha god överblick över avdelningens aktiviteter. Du kommer att ha ett nära samarbete med controllerfunktionen på Scania IT och med central controlling på R&D. Som Controller utgör du ett viktigt stöd för chefer, och kommer att få ett stort kontaktnät på R&D. Tjänsten erbjuder en roll med stor variation, stort eget ansvar samt trevliga arbetskollegor.

Din profil

Vi söker dig med god förståelse för verksamhets- och IT-utveckling och intresse av ekonomi och verksamhetsstyrning. För att vara framgångsrik i rollen behöver du trivas med att vara synlig och aktiv ute i verksamheten. Du har en ekonomi- eller ingenjörsutbildning på högskolenivå. Din sociala förmåga i kombination med helhetsperspektiv, hög servicegrad, analytisk förmåga och drivkraft är mycket viktig. Du har en positiv och ansvarstagande inställning, en god samarbetsförmåga och förmåga att jobba med detaljer utifrån ett helhetsperspektiv. Du behärskar flytande svenska och engelska i både tal och skrift, tyska är meriterande.

För mer information kring tjänsten kontakta

Daniel Ålin, 08- 553 53033
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 25 mars (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.