Commodity Sourcing Manager till Scania Powertrain Purchasing

Commodity Sourcing Manager till Scania Powertrain Purchasing

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania Purchasing ansvarar för globalt inköp till Scanias samtliga anläggningar samt till viss del även för andra märken inom Traton Group. Det globala inköpsansvaret är centraliserat till Södertälje. Powertrain Purchasing är den avdelning som fokuserar på artiklar till motor, växellåda och axlar, både sådant som vi konstruerar själva och leverantörskonstruerade komponenter.
Till vår inköpsgrupp för smidesartiklar söker vi nu en Commodity Sourcing Manager som har till uppgift att skapa och driva aktiviteter för att nå de kommersiella målen, säkerställa leveranser till produktion och bidra till en omställning mot hållbara transportlösningar.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som Sourcing Manager har du ansvar för ett antal materialgrupper där du tar fram och implementerar strategier och aktiviteter som hjälper dig i arbetet att säkra kostnadsoptimering av dina artiklar. Förhandlingar med leverantörer och andra intressenter är en del av din vardag. Du har också ansvar för att dina leverantörer förser Scanias produktionsanläggningar med rätt material i rätt tid.
Av stor vikt för Scania är att ha en hållbar produkt, både när den används, men också i produktionsledet. Här har du som inköpare ett stort ansvar, men också stora möjligheter att påverka genom val av leverantörer, tillverkningsmetoder etc. Utöver detta pågår ständigt ett förbättringsarbete, för att effektivisera och optimera våra arbetssätt, där du förväntas ha en aktiv roll.

Din profil
Jag söker dig som har en akademisk examen, ex. civilingenjör, högskoleingenjör eller civilekonom samt några års erfarenhet av arbete med försäljning, inköp, konstruktion eller produktion. Jag ser också att du har kunskap och förståelse för produktionsprocesser inom verkstadsindustrin samt kommersiella frågeställningar.

Du är också:
  • Ansvarstagande och levererar i rätt tid till rätt kvalitet
  • Positiv och bidrar till bra stämning i gruppen, även om arbetstempot ibland är högt.
  • Analytisk, strukturerad och lösningsorienterad
  • Har lätt att kommunicera i både tal och skrift, på svenska och engelska.
Du har förmåga att jobba långsiktigt och proaktivt för att kunna förbättra och effektivisera vår verksamhet och för att på bästa sätt kunna leverera bra resultat. Du trivs med att ta initiativ, arbeta självständigt, driva förändring och utveckla den roll du befinner dig i. Du förstår också kopplingen mellan teknik och ekonomi, samt har körkort.

Scania erbjuder dig
Som Sourcing manager på Scania är du många gånger ansiktet utåt för ett av branschens starkaste varumärken. Det är ett krävande jobb som kräver hög integritet. I gengäld får du jobba i en mångfasetterad och inkluderande organisation, både kulturellt och professionellt. Du kommer att behöva utmana dig själv, men stödet från kollegor och chefer finns alltid där och hjälper dig. Då tempot ofta är högt är work-balance något vi jobbar aktivt med. Vi arbetar givetvis efter Scanias alla värderingar och du delar dem.

Din blivande chef
Jag har jobbat på Scania sedan 2007 och har erfarenhet både från produktion, inköp och andra märken inom Traton Group. Min drivkraft på jobbet är framförallt mitt intresse för teknik och våra produkter. På inköp får jag kombinera detta med kommersiella frågeställningar. För mig är det viktigt med en öppen och tydlig kommunikation och jag förväntar mig detsamma från dig. Jag har som målsättning att vara tillgänglig för gruppen så mycket som möjligt och förväntar mig att du påtalar sådant som inte fungerar, men samtidigt kommer med konkreta förslag hur vi skall förbättra oss.

Information
Kontakta rekryterande chef Mikael Bramert på tel:+46855385886

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Rekryteringsprocessen kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut, skicka därför in din ansökan så fort som möjligt men senast 23 maj 2021.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.