Chef till Gruppen Planering –Supply Chain Manager

Chef till Gruppen Planering –Supply Chain Manager

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Motortillverkning DM arbetar med tillverkning av motorkomponenter där huvudprocesserna är skärande bearbetning och gjutning.

Motortillverkningen befinner sig just nu i en expansiv och spännande fas där vi lägger grunden för Scanias framtida motorproduktion. Parallellt med att vi blickar framåt mot nya generationens motorplattform och nytt gjuteri vill vi utmana våra nuvarande arbetssätt för att nå en produktion i världsklass.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en Chef till Gruppen Planering - supply chain manager inom Motortillverkningen. Din grupp består av tre funktioner, Produktionsplanerare, Materialplanerare och transportkoordinering med totalt 9 st tjänster.

Produktionsplaneringen tar in våra kunders behov och skapar en utjämnad, förutsägbar och körbar produktionsplan. Produktionsplaneringen styr verksamheten utifrån takt och sekvens. Materialplaneringen skickar planer till våra underleverantörer och koordinerar inleveranser av material till vår produktion. Tranportkoordinering övervakar och utvecklar in- och uttransporter.

Dina naturliga speaking partners på motortillverkningen är verkstadschefer och produktionschefer. Du har också ett nära samarbete med vår inköpsorganisation samt med våra leverantörer och kunder inom motortillverkningens supply chain.
Tillsammans med din motsvarighet i Brasilien kommer du strategiskt styra den globala motortillverkningens beläggning. Du har stor påverkansgrad på vårt produktionssystem och det förutsätts att du utvecklar din grupp och våra planeringsmetoder.

Motortillverkningen står inför omfattande förändring de kommande åren. Ny motorplattform ska introduceras och nytt gjuteri håller på att färdigställas vilket medför nya artiklar, flöden, kunder och leverantörer. Detta kommer ställa stora krav på hela organisationen och även på dig som med hjälp av din grupp ska driva utvecklingen inom produktionsplanering och materialplanering.

Vi erbjuder dig en rolig och spännande tjänst med många utmaningar!

Din profil
  • Du är civilingenjör inom logistik eller produktion med erfarenhet av ledarskap och/eller planering.
  • Du har god förmåga att prioritera och skapa struktur på din och dina medarbetares vardag.
  • Du är entreprenörsmässig och får saker gjorda.
  • Du känner dig trygg med att presentera för motortillverkningens ledningsgrupp samt utbilda våra underleverantörer i planering och lagerdimensionering.
  • Du har goda kunskaper i Excel och meriterande är om du kan SQL-programmering.
  • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För ytterligare information
Kontakta Marcus Ruud (Logistikchef), tel:0706081378, marcus.ruud@scania.com.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Urval kommer att ske löpande. Senaste ansökningsdag 190329

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.