Chef Produktionsteknik Cummins Scania XPI

Chef Produktionsteknik Cummins Scania XPI

Vill du arbeta med produktionsteknik i ett globalt företag? Vill du vara med och ta ett helhetsansvar för att leda en produktionsenhet, bidra till att utveckla våra monterings- och prestandatestsprocesser samtidigt som du har goda utvecklingsmöjligheter? Då kan det vara just dig vi söker till vår tjänst som produktionsteknisk gruppchef för nuvarande produkter på Cummins Scania XPI i Södertälje. Vi är en liten produktionsenhet där samarbete och gemenskap är av största vikt för att klara alla utmaningar och samtidigt ha roligt på jobbet.

Scania har tillsammans med Cummins ett joint venture (JV) för utveckling och produktion av XPI insprutningssystem, med huvudkontor i USA. Produktionsbolaget innehåller ett flertal funktioner såsom utveckling, bearbetning, montering och provning, och är beläget i Södertälje Sverige, i Juárez Mexiko och i Columbus USA. Här på enheten i Södertälje monterar och testar vi Extreme Pressure Injection (XPI)-injektorer och bränslepumpar. Just nu befinner vi oss i en period av flera spännande utmaningar med en ombyggd pumpline som just gått i drift, och som kommer att följas av flera nya produktintroduktioner under de kommande åren. Monterings- och testprocesserna definieras av en hög automationsgrad, låga takttider och interaktionen mellan människa och maskin står i fokus.

Vår nuvarande teknikchef går nu vidare till nya spännande utmaningar inom Scania, och vi söker därför hans efterträdare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som produktionsteknisk chef har du det övergripande ansvaret för utveckling av våra befintliga monterings- och prestandatestprocesser. Du och ditt team har en viktig uppgift i vår resa att optimera och eliminera slöserier i våra produktionsprocesser för att se till att vi är konkurrenskraftiga över tid. Du arbetar nära tillsammans med vår produktionstekniska chef för projekt och nyintroduktioner, och i samarbete med vår lokala projektorganisation är du och din grupp också nyckelspelare i introduktionsfasen av nya produkter och tekniska projekt.

Din organisation består av 6 ingenjörer där flera är specialister inom kompetensområden såsom renhet, montering med hög automationsgrad och prestandatestning. I din organisation finns också arbetsmiljökoordinator som arbetar med hållbarhetsfrågor och vår gemensamma strävan att minimera vår påverkan på klimatet och att skapa en inkluderande och utvecklande arbetsmiljö.

Rollen innebär täta kontakter med vår systerfabrik i Juarez, Mexico, samt med kollegorna på Engineering i Columbus, USA och du representerar även Cummins Scania XPI i tvärfunktionella forum såsom Development Group Engineering, DGE på Scania. En mycket viktig del i rollen är också att säkra en kontinuerlig kompetensutveckling inom våra spetskompetensområden för att bibehålla vår starka konkurrenskraft och utveckla våra medarbetare.

Som medlem i Cummins Scania XPI ledningsgrupp kommer du att få insyn i, och bidra aktivt i arbetet med hur man strategiskt och framgångsrikt driver en monteringsfabrik. Ledningsgruppen består utöver rollen som Produktionsteknisk chef nuvarande produkter, av Produktionschef, Produktionsteknisk chef projekt, Ekonomichef, Logistikchef samt Platschef. Gruppen har en jämn könsfördelning och vi leder verksamheten i tätt samarbete. Du kan i stor omfattning vara med och påverka utvecklingen och kulturen på hela enheten genom den du är och det arbete du gör. Tjänsten innebär teknikdjup, ett nära samarbete över funktionsgränserna, tydligt helhetsperspektiv, och internationella utvecklingsmöjligheter.

Din Profil

Vi värdesätter din personlighet högt och ser gärna att du som söker tjänsten har ett genuint intresse för teknik likväl som att utveckla och leda människor. Vi vill också att du har erfarenhet från produktionstekniskt arbete och personalledning och är väl insatt i hur en produktionsenhet fungerar.

Du bör ha teknisk utbildning på högskolenivå eller ha förvärvat motsvarande kunskaper och erfarenheter genom arbetslivserfarenhet. En god kommunikativ förmåga i tal och skrift, på såväl svenska som engelska är viktigt då vi arbetar i en internationell miljö.

För att trivas men också bli framgångsrik i den här rollen tror vi att du som person drivs av att utmana och utveckla såväl produktionsprocesser som medarbetare och att du är öppen, ödmjuk och har lätt för att samarbeta. Som ledare är du engagerande och erkänt duktig på att vidareutveckla, inspirera och träna dina medarbetare. Därtill är du strukturerad och resultatinriktad med strategisk höjd och väl utvecklad analytisk förmåga. Vi tror att du har viljan att se helheten och din del i hela företaget och att arbeta hand i hand med andra funktioner mot gemensamma mål.

Vad vi erbjuder dig
Vi erbjuder en stimulerande och utmanade roll i en dynamisk arbetsmiljö med spännande produkter och processer. Det är en unik möjlighet att arbeta i ett Joint Venture och att få vara en del av Cummins likväl som Scania. Tjänsten erbjuder en framgångsrik kandidat en erfarenhet av strategiskt ledningsgruppsarbete i ett internationellt företag och därmed en solid grund för vidareutveckling inom JV:t, Scania eller Cummins. Tjänsten är en Scaniaanställning.

För mer information
Malin Malmbrandt, Managing Director Cummins Scania XPI Södertälje, 08-553 830 89.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygsutdrag. Urval kan ske löpande under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.