CFD-ingenjör till gruppen Fluid and Combustion Simulation

CFD-ingenjör till gruppen Fluid and Combustion Simulation

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi letar nu efter en CFD-ingenjör till gruppen Fluid and Combustion Simulation, då en medarbetare går vidare till nya utmaningar på Scania. Gruppen utför och ansvarar för CFD beräkningar på motorns gasväxlings-, förbrännings- och kylsystem.

Gruppen karakteriseras av motiverade, kunniga och ambitiösa ingenjörer som genom sitt arbete sprider kunskap och förståelse för fluidmekaniska fenomen inom projekten. Det finns flera mycket erfarna ingenjörer idag på gruppen och vi söker nu en driven person med CFD-bakgrund.

Om tjänsten

Du kommer att få möjlighet att utveckla din kunskap om Scanias produkter och hur de effektivt simuleras i Scanias kraftfulla beräkningsmiljö. Ditt arbete kommer ske inom projekt med beslutat produktionsdatum där leveransfokus och strukturerat arbete är av stor vikt. Arbetet sker genom beräkning enligt befintliga, kvalitetssäkrade, beräkningsmetoder utifrån de krav som ställs i produktutvecklingscykeln. Du kommer planera och följa upp dina egna beräkningar och presentera beräkningsresultaten till interna och externa kunder muntligen och i skrivna rapporter. Även om du sköter beräkningsarbetet självständigt i projekten så är en löpande dialog om vägen till resultaten inom både projekten och med övriga på gruppen en viktig del av arbetets gång vilket gör att kommunikation och drivningsförmåga är viktiga egenskaper.

Din profil

Du har en civilingenjörsutbildning inom mekanik, kemiteknik eller teknisk fysik. Du har erfarenhet av CFD-beräkningar av förbränningsmotorer, värmetransport eller gasväxlingstillämpningar. Det är meriterande med erfarenhet av Star-CCM+ eller Converge. Vi använder både Windows och Linux för våra beräkningar och förväntar oss att du är bekväm med båda systemen. Vi förutsätter att du har kunskap inom något geometrihanteringsverktyg som ANSA eller Spaceclaim. Kunskap inom Catia V5 är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid:
  • förmåga att kommunicera i form av muntlig och skriftlig framställning på svenska och engelska
  • god förmåga att förstå projektens behov och hur vi skall möta dessa
  • att du är ambitiös och van att fatta egna beslut
  • förståelse för deadlines och leveransfokuserat arbete
  • intresse för arbete med Scanias produkter både i dagligt projektarbete samt med metodutveckling.
Utöver specifik motor-CFD-kunskap så värdesätts en god allmän förståelse för CFD.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis friskvårdsbidrag, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris, möjlighet till personalbil och mycket mer. Vi erbjuder även direktbuss mellan Stockholm Central och Södertälje via Liljeholmen med Scania Job Express för snabb och bekväm pendling till arbetet.

För ytterligare information

För frågor angående tjänsten (inte rekryteringsprocessen) kontakta rekryterande gruppchef Catharina Tillmark +46(0) 8 553 528 54.

Ansökan

Vänligen bifoga CV, personligt brev och betygskopior.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.