Business Controller till Scanias Inköpsfunktion

Business Controller till Scanias Inköpsfunktion

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania Inköp ansvarar för inköp av produkter och tjänster till Scanias samtliga enheter i världen. Det globala inköpsansvaret är centraliserat till Södertälje. Inköp har idag totalt fyra inköpsfunktioner, två som ansvarar för inköp av direktmaterial till Scanias lastbilar, bussar och Industri & Marinmotorer samt två inköpsfunktioner som bland annat köper in reservdelar och indirekt material. Scania är just nu i ett skifte från att vara en leverantör av tunga fordon till en leverantör som erbjuder kompletta och hållbara transportlösningar. Parallellt med detta så leder Scania utvecklingen av stora gemensamma projekt inom TRATON så tjänsten på inköp innebär en chans att få vara med och ta del av utvecklingen inom Scania men även inom TRATON gruppen.

Vi söker just nu efter en ny kollega som vill vara med och stärka vårt team samt utveckla våra affärer.

I din Business Controller roll kommer du jobba nära och supportera en inköpsavdelning och samtidigt vara en del av inköps controllerteam. Du kommer att ha en direkt rapporteringslinje till Group Manager Business Control samt en streckad linje till avdelningschefen. En av de största och mest spännande utmaningarna inom ekonomi på Scania just nu är omställningen till mer automatiserade och digitaliserade arbetssätt. Det spänner över allt från processer till system och ska i slutändan ge mer tid åt verksamhetsstöd samt leda till att vi arbetar mer proaktivt.

Din ledare
Jag har ansvarat för Business Controller teamet på inköp i fyra år. Idag består min grupp av 6 personer med en bra spridning både avseende ålder, kön och kulturer. Det är med nöje som jag leder denna grupp som jobbar resultatinriktat och som ständigt drivs av att nå uppsatta mål. I mitt ledarskap utgår jag från att mina medarbetare vill utvecklas, göra sitt bästa och bidra till gruppens korta- och långsiktiga mål. Vi är ett starkt team, som gemensamt löser de utmaningar vi möter och viktigaste av allt är att vi har roligt på jobbet.

Dina arbetsuppgifter
  • Arbeta med verksamhetsstyrning och supportera samt utmana en av våra fyra inköpsavdelningar
  • Fullvärdig medlem i ledningsgrupp
  • Samarbeta med vårt moderbolag TRATON
  • Ansvara för att sätta budget och prognoser samt följa upp resultat
  • Leda projekt kopplade till OPEX, CAPEX och Material kostnad
  • Vara proaktiv och utveckla Business Controller rollen.
Din profil

Du är Civilekonom eller civilingenjör med ekonomiinriktning. Du har minst 3 års erfarenhet från controlling. Vi förväntar oss att du är en självsäker person som har lätt för att skapa relationer samt flexibel då du kommer ha många kontaktytor samt vara terränggående i olika miljöer. Då du kommer sitta i en ledningsgrupp som ensam ekonom behöver du vara bekväm med att arbeta utan tydligt definierade ramverk samt ha en god analytisk förmåga. Du behöver kunnase samband och dra slutsatser från komplexa underlag. Du trivs med att arbeta i högt tempo men även i en internationell miljö så god engelska, muntligt och skriftligt är ett krav. Sist men inte minst ser vi att du har ett genuint systemintresse såsom mycket goda kunskaper i Officepaket vilket är ett skalkrav samt är en god användare av Power BI, då digitalisering är ett av våra fokusområden i årets strategiska plan. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av Scanias rapporteringsverktyg HFM.

Men nog om oss - vi skulle gärna vilja höra mer om dig! Om du är redo för nästa steg i din karriär så skynda dig att skicka in din ansökan, utmaningen väntar runt hörnet!

För ytterligare information kontakta:

Martina Isaac, Group Manager Business Control, tfn 08-553 714 17

Peter Palmkvist, Head of Business Control & Analysis, tfn 08-553 513 24

Vi ser fram emot din ansökan som innehåller CV och personligt brev.

Ansök senast 4 mars via vår hemsida Scania.com Job ID:20210464

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Ekonomi, Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 4 mars 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.