Brandskyddschef/ BCP Manager till Transmissionsbearbetningen

Brandskyddschef/ BCP Manager till Transmissionsbearbetningen

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Transmissionsbearbetningen tillverkar komponenter till Scanias växellådor och drivna axlar. Förekommande tillverkningsprocesser är mjukbearbetning, härdning samt hårdbearbetning. Vårt arbete följer principerna i Scanias Produktionssystem (SPS).

Vi har Leading Workshop-ansvar för våra globala tillverkningsprocesser. På Transmissionsbearbetningen arbetar det idag cirka 800 personer. För att leda och driva verksamhetens mål mot Noll bränder söker vi nu en ersättare för vår brandskyddschef som går vidare till nya utmaningar. Vi erbjuder en stimulerande och omväxlande arbete i en dynamisk industriell miljö med särskilda brandrisker kopplade till våra processer samt hantering av brandfarlig vara.

Arbetsuppgifter
Som Brandskyddschef och BCP Manager hos oss ansvarar du för att ta fram och driva verksamhetens avbrottsstudie samt kontinuitetsplanering, vilka är kritiska delar i vårt verksamhetssystem. I uppdraget ingår även koordinering och utveckling av vårt brandskydd med följande arbetsuppgifter:
  • säkerställa och genomföra brandriskanalyser vid nyinstallation av processer, maskiner och byggnadstekniska förändringar
  • driva större brandförebyggande förändringar
  • upprätta explosions- och brandskyddsdokumentationer
  • leda, rekrytera organisera och träna enhetens industribrandmän
  • utbilda personal och chefer inom grundläggande brandskydd, ATEX och krishantering
  • agera lokal föreståndare för vår hantering av brandfarlig vara och ansvara för driften av Scanias gasolanläggning
Centralt på Scania finns Corporate Risk Management som du har ett tätt samarbete med och rapporterar veckovis status till. Du ingår även i interna brandskyddsnätverk, där ni arbetar för att stödja varandra och ta fram Best Practice.

Din profil
Vi söker en brandingenjör med examen från LTH eller LTU, vi ser gärna att du har några års relevant arbetslivserfarenhet. Som brandskyddschef bör du ha goda ledaregenskaper, pedagogisk förmåga samt självständigt kunna identifiera och driva brandskyddsarbete. Som person är du engagerad och initiativtagande och har lätt för att samarbeta med andra.

Ytterligare information
Vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Chef: Mats Flodin tel: 08-553 83466, mats.flodin@scania.com
Nuvarande brandskyddschef: Kamil Bialas tel: 0700813508, kamil-oskar.bialas@scania.com

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Ansök via länken senast den 2019-03-31
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Säkerhet & Skydd, Brandkår
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 31 mars (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.