Brandskydds-, säkerhets- och fastighetskoordinator - Transmissionsmonteringen, Södertälje

Brandskydds-, säkerhets- och fastighetskoordinator - Transmissionsmonteringen, Södertälje

Vill du ha ett omväxlande arbete där du får vara med och jobba för en mer säker arbetsplats? Trivs du i en roll där du har många kontaktytor och där du agerar stöd åt verksamheten? Då kanske ett jobb som brandskydds-, säkerhets- och fastighetskoordinator är något för dig!

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Scanias transmissionsmontering i Södertälje består av drygt 1100 medarbetare. Tillsammans arbetar vi med att montera, prova, och måla axlar och växellådor till Scanias hela europaproduktion samt delar av MAN:s produktion. Vi befinner oss i en fas med många kommande produktintroduktioner och spännande omställningar i vår produktion.


Vill du jobba med brand-, säkerhet- och fastighetsfrågor?


Som brandskyddskoordinator har du ansvar för att bibehålla ett bra normalläge, utveckla systematiken och vara ett stöd åt verksamheten gällande fastighet, brand och säkerhet. Du har en aktiv roll att tillsammans med resten av transmission medverka till att utveckla och ständigt förbättra förutsättningarna för transmission att nå sina mål.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att kommunicera med Corporate Risk Management, medverka och koordinera vid avsyning och tillsyn från myndigheter, driva större brandförebyggande förändringar samt upprätta explosions- och brandskyddsdokumentation.

I rollen ingår även att leda, rekrytera och organisera enhetens industribrandmän samt att utbilda personal och chefer inom grundläggande brandskydd, ATEX och krishantering. Du agerar även som lokal föreståndare för hantering av brandfarlig vara.

Som en del av det lokala SPS-Office bidrar du till att utveckla verksamhetsstyrningen med kunskap utifrån dina kompetensområden.

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig som har brandskyddsledarutbildning och/eller annan brandutbildning alternativt flerårig dokumenterad erfarenhet av brand-, arbetsmiljö- och säkerhetsarbete inom verkstadsindustri.

Som person är du en lagspelare som ser framåt och vill arbeta med ständiga förbättringar. Du är strukturerad, drivande och tar gärna egna initiativ. Då du kommer arbeta mot många olika områden är det viktigt att du har lätt att skapa goda relationer. Du uttrycker dig mycket väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Ytterligare information

För mer information är du välkommen att kontakta Henrik Narva, rekryterande chef på 08-553 52758.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer kommer att hållas kontinuerligt under ansökningsperioden.

Ansök via länken nedan senast den 31 mars.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Administration, Koordinator, Industri & Anläggning, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 31 mars (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.