Processingenjör- produktionsberedning till Scania

Processingenjör- produktionsberedning till Scania

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Motortillverkningen befinner sig just nu i en expansiv och spännande fas där vi lägger grunden för Scanias framtida motorproduktion. Samtidigt som vi blickar framåt mot nya generationens motorplattform vill vi utmana våra nuvarande arbetssätt för att nå en produktion i världsklass.

Från Motortillverkningen levereras komponenter till motormonteringen. Huvudprocesserna är gjutning och skärande bearbetning. Som beredare finns möjlighet till breddning och fördjupning inom olika kompetensområden.

Vill du påverka Scanias framtida motorer och utveckla tillverkningsprocesser för dessa?

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett jobb i en tvärfunktionell miljö med varierande arbetsuppgifter där kunden och kvalitén står i centrum.

Som beredare är du länken mellan produktion och konstruktion. Du kommer att ansvara för tillverknings- och kvalitetssäkringsmetoder, från råämne till monteringsfärdig produkt. Processen inkluderar främst skärande bearbetning och mätteknik. Du kommer att få ett brett kontaktnät inom företaget och med externa leverantörer.
Hos oss ingår du ofta i tvärfunktionella team där du har helhetsansvar för tillverkningsprocessen. Ibland är du drivande och ibland bidrar du med din kompetens.

Din Profil
Vi söker dig med intresse för skärande bearbetning. Du har högskole- / civilingenjörsbakgrund eller kompetens genom relevant arbetslivserfarenhet. Du är noggrann och strukturerad. Kunskap inom skärande bearbetning, produktdesign, CAD, ritningsläsning och PPAP är meriterande.

Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För ytterligare information
Kontakta gärna Peter Johannesson (Produktionsteknisk Gruppchef) 08-553 72110, peter.johannesson@scania.com.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande.
Mer info

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.