BUSINESS MAINTENANCE MANAGER som vill vara med och utveckla Scanias nya världsunika PDM-system

BUSINESS MAINTENANCE MANAGER som vill vara med och utveckla Scanias nya världsunika PDM-system

Har du arbetat operativt med produktbeskrivning, produktstruktur eller ändringshantering i några år? Är du duktig på att omsätta verksamhetsbehov till krav? - Då kan detta vara rätt jobb för dig!

Vi är inne i en spännande tid då vi nu bygger Scanias nya PDM-system OAS, och söker nu en Förvaltningsledare / Business Analyst. Vårt fokus är att arbeta med behov och verksamhetskrav för process, metod och IT-lösningar inom Product Data Management (PDM) och CAD-området.

Dina arbetsuppgifter

Som gruppens förvaltningsledare driver du våra förvaltningsforum med representanter från olika delar av verksamheten. Du leder och organiserar arbetet med att utreda och prioritera verksamhetens behov inom PDM-området tillsammans med våra produktägare. Du säkerställer att behoven omsätts till tydliga krav inom framför allt systemstöd, men även process och metod. Återkoppling och uppföljning är viktiga delar av jobbet.

Du arbetar nära vår drift- och supportorganisation där du agerar länk till verksamheten. En viktig del av jobbet är att utveckla våra interna processer som ska stödja utvecklingen av våra mycket komplexa system.

Har du den här bakgrunden?

Vi tror att du har en relevant högskoleutbildning eller har motsvarande erfarenhet och att du är van vid att leda och organisera i någon form. Du har gjort behovsutredningar i liknande sammanhang i några år. Vi värdesätter om du har några års erfarenhet av operativt arbete inom produktbeskrivning, produktstruktur eller ändringshantering. Du trivs med att arbeta i en agil teambaserad miljö med lean-principer.

Goda kunskaper i engelska och svenska, både skriftligt och muntligt, är ett krav. Kunskaper i tyska är meriterade.

Är det här du?

Som person är du organiserad, självständig och strukturerad. Du har en förmåga att skapa goda relationer samtidigt som du kan ifrågasätta verksamhetens krav. Jobbet kräver god kommunikationsförmåga, både i tal och skrift. Du har ett nyfiket sätt och klarar av att ha många bollar i luften.

Du blir en viktig del av Scania - Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar The Scania Way och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.

Ta reda på mer!

Är det dig vi letar efter? Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

För mer information kontakta Hans Sjöholm, gruppchef YMSB/PDM Processes and Systems, tfn 50310. Jobbid 20180753.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 25 juni (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.