Automationsingenjör

Automationsingenjör

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag med ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt produktions- och fastighetsunderhåll. Vi har specialkompetens inom bland annat automation, styr och regler, el, och VVS. Vi är ett helägt dotterbolag till Scania CV AB och ett av de största tekniskt produktionsstödjande företagen i landet med ca 1000 anställda och med en omsättning på ca 1,6 miljard kronor (2017).

Scania Industrial Maintenance levererar totala lösningar till kunden Scania inom teknikområdena el, VVS, mek och bygg. Just nu söker vi en automationsingenjör till avdelningen Energi- och fastighetsautomation.

Vi söker automationsingenjör med bakgrund inom fastighetsautomation till fastighetsunderhåll i Södertälje. Vi satsar på ständig utveckling och utbildning av våra medarbetare och erbjuder ett omväxlande arbete i en organisation med goda personalförmåner.

Dina arbetsuppgifter
Som automationsingenjör inom fastighetsautomation hos oss får du ett utvecklande arbete med stor variation på arbetsuppgifter, allt från projektering till programmering och projektledning. Hos oss hjälps vi åt och strävar tillsammans mot gemensamma mål.
I arbetsuppgifterna ingår att bedriva avhjälpande och förebyggande underhåll på fastighetsutrustning såsom felsökning i styrsystem, nivåhöjande åtgärder med konstruktionsändringar samt uppdateringar av dokumentation och programvara. Några exempel på fastighetsautomationsprojekt är allt från uppdateringar av enkla ventilationsaggregat/värmeundercentraler till nyinstallationer av avancerade processutrustning inom fordonsutveckling.

Din profil
Du är teknikintresserad och har en förmåga att se sammanhang och helheter men ändå gå in i detalj på ett område. Vi tror även att du har god social kompetens, tänker affärsmässigt och kan upprätthålla en god kontakt med kunden. Självständighet och initiativrikedom är nyckelfaktorer liksom att du fungerar väl i team.
Vi söker dig som har några års erfarenhet inom fastighetsautomation samt PLC-programmering. Programmeringserfarenhet från Codesys och Mitsubishi är meriterande.
Du är van att arbeta projektorienterat och affärsmässigt mot kunder.

Du har B-körkort.

Vi erbjuder

Omfattning: Heltid. Vi tillämpar förtroendeflex.
Kollektivavtal: Teknikavtalet.
Placeringsort: Södertälje.

Vill du veta mer, kontakta gärna:
Oscar Kööhler, Gruppchef produktion, tfn: 08-553 720 42

Välkommen med din ansökan med bifogat personligt brev och CV senast 15 oktober.
Inkomna ansökningar behandlas kontinuerligt under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 15 okt (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.