Assistent/Kommunikatör till Scanias nya gjuteriverksamhet

Assistent/Kommunikatör till Scanias nya gjuteriverksamhet

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Arbetsuppgifter

Denna roll är en delad tjänst mellan assistent och kommunikatör.
Som assistent inom gjuteriet har du varierande arbetsuppgifter och driver ett flertal parallella aktiviteter. Rollen omfattar huvudsakligen att stötta PRU-chef men innehåller också en del generell administration för DF (Scanias gjuteriverksamhet) och stöd till ledningsgruppen. Rollen inbegriper bland annat ansvar för möteskoordinering, hantera kalender och mailkonversation, förberedelser inför möten, framtagande av underlag och presentationsmaterial, externa och interna kontakter, reseadministration, beställningar och IT-behörigheter. I din roll kommer du att ha många kontaktytor och du kommer att arbeta både självständigt och i team. Du ingår i DFs ledningsgrupp.

Du kommer också att vara en del av assistentnätverket inom P&L (Produktion och Logistik) med samarbeten kring gemensamma frågeställningar.

Kommunikatörrollen är en ny roll där du får ansvar för att säkerställa ett kontinuerlig flöde av relevant information till Gjuteriorganisationen. Du koordinerar framtagning och samling av relevant information och presenterar ditt förslag på veckobasis för ledningsgruppen. Du äger våra interna kommunikationskanaler och håller de uppdaterade. Du projektleder våra interna evenemang för vår personal och vid särskilda interna besök.

Din profil

Rollen som assistent ställer höga krav på administrativ kompetens och service, vilket kräver att du har en utpräglad förmåga att hantera många frågeställningar parallellt och har förmåga att prioritera samt att arbeta självständigt. Vi ser även att du är flexibel och har hög integritet. Detta förutsätter att du har en god social förmåga, är serviceinriktad och trivs med ett stort kontaktnät. Du har tidigare arbetat i en administrativ roll med support gentemot chefer, helst som assistent.

Vidare ser vi att du har:
  • minst gymnasieutbildning, men gärna även en eftergymnasial utbildning och flera års erfarenhet av administrativt arbete
  • stor IT-vana och trygg i att arbeta i MS Office olika program
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
För mer information

Vill du veta mer om tjänsten är du mycket välkommen att kontakta Tom Doorten, PRU-chef DF, 08-553 503 76.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och eventuella intyg/betyg. Välkommen med din ansökan via Reflex/Jobbsök så snart som möjligt men inte senare än 28 april. Urval kommer att göras löpande under ansökningsperioden. JobbID: 20211526

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 28 apr 2021 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.