Ansvarig för modellbaserad utveckling med Matlab Simulink

Ansvarig för modellbaserad utveckling med Matlab Simulink

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du en expert inom modellbaserad utveckling med Matlab Simulink/Stateflow? Har du talang för att hitta strukturer i stora och komplexa sammanhang? Vi söker dig som vill staka ut vägen för en förbättrad metodik för modellbaserad drivlinestyrsystemsutveckling. Du blir en viktig medlem i vårt arkitekturteam för motorstyrsystem för tunga fordon i hela koncernen. Detta är en strategiskt viktig roll i en kreativ och dynamisk arbetsmiljö med hög teknisk nivå.

Gruppen Engine system software är ansvariga för komplett motorstyrsystem inkl SW arkitektur, CM etc.
Vi har en lean/agil verkstamhetsstrategi.
Vår grupp kännetecknas av mycket god sammanhållning samt en entusiasm att utvecklas.

Dina arbetsuppgifter

Definiera strategier för modellering, simulering samt kod- och dokumentgenerering som är intuitiv för användaren och gör det enkelt att göra rätt.
Guida organisationen för att skapa en arkitektur lämplig både för genererad och handskriven kod.
Delta i utvecklingen av viss infrastrukturmjukvara kopplad till vår arkitektur och modellbaserade arbetet.

Din profil

Du är civilingenjör eller har motsvarande kunskap från arbetslivserfarenhet inom mjukvaruutveckling av realtidssystem.

Gedigen erfarenhet av att utveckla i och konfigurera Matlab/Simulink/StateFlow.

Erfarenhet av Matlab-skript och kodgenerering med RTW Embedded Coder.

Bra kunskap i C-programmering.

Du har ett väl utvecklat analytiskt och strategiskt tänkande samt har god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på engelska.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Kontakta Henric Nordlöf, 085-553 82717 (gruppchef NESX) Observera att vi har semesterstängt 14 juli-12 augusti.

Ansökan

Sök senast den 19 augusti 2018. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att pausas under tiden 14 juli tom 12 augusti.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 19 aug (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.