Agile Coach till Sales IT

Agile Coach till Sales IT

SCANIA genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Sales IT ansvarar för tjänsteutveckling tillsammans med Commercial Operations och Sales & Marketing på Scania där vi till exempel bygger och förvaltar Scanias globala säljstödssystem. Just nu genomgår IT en mycket spännande transformation med mer verksamhets- och flödesorienterat arbetssätt där agila arbetsmetoder och självorganiserande högpresterande utvecklingsteam är centrala komponenter.

Dina arbetsuppgifter

Att hjälpa oss att analysera, utmana och förbättra! Vi har idag ett femtontal agila och tvärfunktionella utvecklingsteam som alla har kommit olika långt på den agila resan.

Ditt fokus kommer främst vara att:
  • Stötta och coacha scrum masters och produktägare
  • Hitta synergier mellan teamen
  • Leda oss i vår strävan efter ett nära samarbete mellan IT och verksamhet där vi tillsammans levererar största affärsnytta på smartaste sätt
Du kommer att ingå i en utökad ledningsgrupp där operativa, taktiska och strategiska beslut tas.

Dina profil

Du är en servant leader och brinner för ett fungerande samarbete där kommunikation, transparens och innovation är grundförutsättningar. Du är modig, entusiasmerande och omtänksam. Vi ser gärna att du har en bakgrund som produktägare, scrum master och/eller agil coach samt förutsätter att du har ett genuint intresse för agila metoder.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
Kontakta Rebecca Dahlin (Gruppchef), 08-553 521 73, Jenni Tirkkonen (Agil Coach), 08-553 823 35 eller Annette Skeppström (Scania Rekryteringscenter) 08-553 717 15.

Ansökan
Din ansökan kan innehålla personligt brev och CV eller något annat som beskriver vem du är och som väcker vårt intresse.
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 26 juni (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.