30 hp – Kvalitetssäkring av elmaskiner för eldrift

30 hp – Kvalitetssäkring av elmaskiner för eldrift

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Bakgrund

Scanias transmissionsmontering i Södertälje står inför flera utmanande förändringar kopplade mot framtidens drivlina och kunder. Transmissionsmonteringen producerar idag växellådor och axlar till Scanias chassimonteringarna i Zwolle, Angers och Södertälje samt växellådor till MANs chassimonteringar i Europa.

Scanias mål är att driva övergången till ett hållbart transportsystem och skapa en värld av rörlighet som är bättre för företag, samhälle och miljö. Ett led i detta är att öka hybridisering och elektrifiering. Utvecklingen går snabbt och Scania ställer höga krav på den nya teknikens kvalitet.

Mål

Syftet med examensarbetet är att undersöka vilka kvalitetssäkringsmetoder och utrustning/ar som behövs för att säkerställa kvaliteten på elmaskiner (för eldrift) från ett elektriskt perspektiv.

Uppdragsbeskrivning
  • Undersöka vilka metoder som finns på marknaden (state of the art) och identifiera utrustning som är lämplig för Scania
  • Ta fram förslag på processbeskrivning av testen vid både låg volym och hög volym (låg takttid)
Er profil

Vi söker er som studerar till civilingenjörer med inriktning eller stort intresse för elektroteknik och produktion. Ni har god samarbetsförmåga, är öppna och utåtriktade samt har ett stort intresse för problemlösning. Vi kommer ge stöd, handledning och guidning. Det vi söker för framtiden är individer som inom givna ramar jobbar effektivt och självständigt. Ni behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Utbildning/linje/inriktning

Antal studerande: 2

Startdatum för ex-jobbet: Jan 2019

Beräknad tidsåtgång: 20 veckor

Kontaktpersoner och handledare

Carl Lindquist, Produktionsteknisk Gruppchef, 08-553 812 91, carl.lindquist@scania.com

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygsutdrag.

Urval kan ske löpande under ansökningstiden.

Vi behöver din ansökan senast den 31 december 2018.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 31 dec (45 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.