30 hp – Framtidens produktionsutrustning

30 hp – Framtidens produktionsutrustning

Examensarbete är ett utmärkt sätt att få närmare kontakt med Scania och bygga relationer för framtiden. Många av dagens medarbetare började Scaniakarriären med sitt examensarbete.

Bakgrund
Scanias transmissionsmontering i Södertälje står inför flera utmanande förändringar kopplade mot framtidens drivlina och kunder. Transmissionsmonteringen producerar idag växellådor och axlar till Scanias chassimonteringarna i Zwolle, Angers och Södertälje samt växellådor till MANs chassimonteringar i Europa.

Framtidens produktionsutrustning består bland annat av kollaborativa robotar. För att möta kommande produktionsmål behöver transmissionsmonteringen ta nya steg mot en mer autonom produktionsmiljö.


Mål

Syftet med examensarbetet är att undersöka hur framtidens produktionsutrustning kan integreras i transmissionsmonteringens nuvarande produktion.


Uppdragsbeskrivning

  • Analys av dagens bakaxelmontering för att identifiera monteringsmoment med störst potential till kollaborativa lösningar mellan människa och maskin.
  • Benchmarking inom monteringsindustrin utifrån hur andra företag har infört kollaborativa lösningar.
  • Förslag på vilka kollaborativa lösningar som är möjliga att integrera med dagens bakaxelmontering.

Er profil

Vi söker er som studerar till civilingenjörer med inriktning eller stort intresse för produktion. Ni har god samarbetsförmåga, är öppna och utåtriktade samt har ett stort intresse för problemlösning. Vi kommer ge stöd, handledning och guidning. Det vi söker för framtiden är individer som inom givna ramar jobbar effektivt och självständigt. Ni behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Utbildning/linje/inriktning
Antal studerande: 2

Startdatum för ex-jobbet: Jan 2019

Beräknad tidsåtgång: 20 veckor

Kontaktpersoner och handledare
Maja Parnegård, Produktionsteknisk Gruppchef, 08-553 82 372, maja.parnegard@scania.com

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygsutdrag.

Urval kan ske löpande under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 31 dec (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.