15 hp – Industri 4.0 uppkopplad utrustning

15 hp – Industri 4.0 uppkopplad utrustning

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Bakgrund

Scanias transmissionsmontering i Södertälje står inför flera utmanande förändringar kopplade mot framtidens drivlina och kunder. Transmissionsmonteringen producerar idag växellådor och axlar till Scanias chassimonteringarna i Zwolle, Angers och Södertälje samt växellådor till MANs chassimonteringar i Europa.

Scania ställs inför höga krav och förväntningar på produktionseffektivitet. För att möta dessa krav är ett av delmålen att jobba förebyggande med produktionsavvikelser men även ha möjlighet att snabbt reagera på dessa. Scania behöver utreda vilka förutsättningar som behöver finnas tillgängliga för att nå detta delmål med hjälp av uppkopplad utrustning.

Mål

Syftet med examensarbetet är att utreda vad Scania kan dra för fördelar med att öka sin nivå av uppkopplad utrustning för att utmana produktionseffektiviteten.

Uppdragsbeskrivning
  • Analys av vilken typ av produktionsutrustningar Scania kan ha nytta av att ha uppkopplade.
  • Benchmarking inom fordonsindustrin utifrån hur andra företag utnyttjar uppkopplad utrustning.
  • Utreda vilka förebyggande arbetssätt mot avvikelser som Scania kan implementera med uppkopplad utrustning.
Er profil

Vi söker er som studerar till högskoleingenjörer med inriktning mot produktion. Ni har god samarbetsförmåga, är öppna och utåtriktade samt har ett stort intresse för problemlösning. Vi kommer ge stöd, handledning och guidning. Det vi söker för framtiden är individer som inom givna ramar jobbar effektivt och självständigt. Ni behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Utbildning/linje/inriktning

Antal studerande: 2

Startdatum för ex-jobbet: VT 2019

Beräknad tidsåtgång: 10 veckor

Kontaktpersoner och handledare

Sofie Larsen, Produktionsteknisk Gruppchef, 08 - 553 51380, sofie.larsen@scania.com


Ansökan


Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygsutdrag.

Urval kan ske löpande under ansökningstiden.

Vi behöver din ansökan senast den 31 december 2018.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Examensarbete
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 31 dec (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.