Är du ute efter en utmanande och spännande Business Controller roll på Scanias Inköpsfunktion?

Är du ute efter en utmanande och spännande Business Controller roll på Scanias Inköpsfunktion?

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania Inköp ansvarar för inköp av produkter och tjänster till Scanias samtliga enheter i världen. Det globala inköpsansvaret är centraliserat till Södertälje. Inköp har idag totalt fem inköpsfunktioner, tre som ansvarar för inköp av direktmaterial till Scanias lastbilar, bussar och Industri & Marinmotorer samt två inköpsfunktioner som bland annat köper in reservdelar och indirekt material ut till Scania enheterna . Parallellt med detta så leder Scania utvecklingen av stora gemensamma projekt inom TRATON Group så tjänsten på inköp innebär en chans att få vara med och ta del av utvecklingen inom Scania men även inom hela TRATON gruppen.

Nu har du chansen att söka ett spännande jobb som Business Controller på Metal & Chassis (SM), som köper in direkt material till Scanias befintliga och framtida produkter. En av gruppens medarbetare går nu vidare till ett annat uppdrag och vi söker därför hans ersättare. Om du vill vara med och arbeta i en dynamisk, omväxlande och internationell miljö med drivna arbetskollegor så är du helt rätt person för jobbet.

I din Business Controller roll kommer du jobba nära SVP för Metal & Chassis samt vara en del av inköps controller team. Du kommer att ha en direkt rapporteringslinje till Group Manager Business Control samt en streckad linje till SVP för Metal & Chassis. En av de största och mest spännande utmaningarna inom ekonomi på Scania just nu är omställningen till mer automatiserade och digitaliserade arbetssätt. Det spänner över allt från processer till system och ska i slutändan ge mer tid åt verksamhetsstöd och mindre tid åt sifferskyfflande.

Din ledare
Jag har ansvarat för Business Controller teamet på inköp i två år. Idag består min grupp av 7 personer med en bra spridning både avseende ålder, kön och kulturer. Det är med nöje som jag leder denna grupp som jobbar resultatinriktat och som ständigt drivs av att nå uppsatta mål. I mitt ledarskap utgår jag från att mina medarbetare vill utvecklas, göra sitt bästa och bidra till gruppens korta- och långsiktiga mål. Vi är ett starkt team, som gemensamt löser de utmaningar vi möter och viktigaste av allt är att vi har roligt på jobbet.

Dina arbetsuppgifter
 • Arbeta med verksamhetsstyrning och supportera avdelningen Metal & Chassis (SM)
 • Fullvärdig medlem i Metal & Chassis ledningsgrupp
 • Samarbeta med vårt moderbolag TRATON samt våra systerbolag MAN.
 • Ansvara för att sätta budget och prognoser samt följa upp resultat
 • Leda projekt kopplade till material kostnad
 • Vara proaktiv och utveckla Business Controller rollen.
Din profil
 • Civilekonom eller civilingenjör med ekonomiinriktning. Det är meriterande med erfarenhet från inköp och/eller controlling.
 • Analytisk förmåga, kan se samband och dra slutsatser från komplexa underlag
 • Flexibel, uppskatta många kontaktytor samt vara terränggående i olika miljöer
 • Goda kunskaper i Officepaket
 • Miljön är internationell så god engelska är ett krav.
Tror du att det är Dig vi söker? Skynda dig att skicka in din ansökan, utmaningen väntar runt hörnet!

För ytterligare information kontakta:

Martina Isaac, Group Manager Business Control, tfn 08-553 714 17

Peter Palmkvist, Head of Business Control & Analysis, tfn 08-553 513 24

Ansökan:

Ansök via vår hemsida: www.scania.com/jobb senast den 10 Maj. Jobid: 20191727

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 10 maj 2019 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.