Chef IT-Digitalisering-Hållbarhet – Södertälje Hamn

Chef IT-Digitalisering-Hållbarhet – Södertälje Hamn

Vågar du välja att affärsutveckla för en bättre framtid? Har du mångårig erfarenhet av IT-system, digitalisering och systematik? Är du en doer som brinner för både IT, miljö och hållbarhet? Då kan det vara dig vi letar efter! Nu söker vi nämligen efter en chef IT som ska hjälpa Södertälje Hamn att befinna sig i framkanten både digitalt och miljö- och hållbarhetsmässigt. Vågar vi välja varandra?

Så här säger Måns Frostell, rekryterande chef om rollen:
Som Chef IT digitalisering och hållbarhet kommer du arbeta brett inom IT-området på Södertälje Hamn. Du ansvarar för mjukvara och hårdvara, arbetar med verksamhetsutveckling och digitalisering och inför nya systemlösningar inom logistik, säkerhet, fakturering, uppföljning och visualisering. Miljö- och kvalitetsarbete ingår också, samt att rapportera till VD och ingå i företagsledningen.

Arbetsuppgifter och ansvar
I rollen som chef IT på Södertälje hamn ansvarar du för våra IT-mjukvaror så som Hogia, VAKA, IRISITY, VISY, Webtime, ID Enterprise och Power BI bland annat. Du har också ansvaret för IT-hårdvara, där truckdatorer, trådlösa nätverk, Gatekioskens IT, övervakningskameror, larm och switchar ingår. Du kommer också att verksamhetsutveckla hamnens systemlösningar genom att driva olika utvecklings- och digitaliseringsprojekt och skapa kravspecifiktationer till systemleverantörer. Eftersom du ingår i företagsledningen kommer du att arbeta med sedvanligt ledningsarbete och deltagande vid styrelsearbetet. Utöver detta kommer du att göra miljörapporter, hantera tillstånd, göra audits och revisioner och driva arbetet med att bygga ut våra solceller.

Vi är Södertälje Hamn
Med ett unikt geografiskt läge och erkänt bra service till kunderna, driver och utvecklar Södertälje Hamn all hamn-, stuveri- och terminalverksamhet i vår region. Idag är vi 55 medarbetare som tillsammans sätter kunden i fokus. Dessutom vågar vi säga att vi har Södertäljes bästa utsikt från vår arbetsplats.

Vår önskelista
Vi är nyfikna på dig! Till den här rollen behöver du ha relevant högskoleutbildning och mångårig erfarenhet av arbete inom IT system, digitalisering och systematiskt arbetssätt. Du behöver också ha kunskaper och erfarenheter av digitalisering, kvalitet och hållbarhet förutom de IT-mjukvaror vi listat i Arbetsuppgifter och ansvar ovan. Som person är du en drivkraft och idéspruta. En lösningsfokuserad doer med nyfikenhet och systemförståelse som är pragmatisk och snabbfotad i inställningen till ny teknik som ger bäst valuta för investeringen. Ditt ledarskap är anpassat och strategiskt och du har ett stort kontaktnät och stor social kompetens. Du bör trivas med att arbeta i en snabb och föränderlig verksamhet och passa in i en organisation som präglas av flexibilitet, ansvarstagande och god sammanhållning. Du behöver också känna igen dig i våra kärnvärden öppen, enkel, personlig och modig. Bra svenska och engelska, goda kunskaper i Office-paketet och B-körkort är andra förmågor som behövs för den här tjänsten.

Plus i kanten
Ingen är perfekt, men om du har kunskap och/eller erfarenhet av en eller flera av följande är det ett plus: Logistik, produktion, styrelsearbete samt erfarenhet från ledningsgrupp.

Hör av dig idag!
Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Ansök därför så snart som möjligt, och allra senast 19 augusti 2022.

Ta kontakt
Undrar du något om tjänsten? Då är det rekryterade chef Måns Frostell du ska kontakta på 08 550 223 52. Frågor om rekryteringsprocessen hjälper gärna HR-strateg Daniel Dietmann till med, på 08-550 211 09. Facklig kontaktperson är Anders Lindgren från SACO, du når honom på 08-550 220 00.
Mer info
Kontaktperson Måns Frostell
Telefon 08 550 223 52
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://nya.telge.se/
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, energi, nät, tillväxt, återvinning, hamn och inköp. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.