Kvalitet- och miljöspecialist - Södertälje Sluss

Kvalitet- och miljöspecialist - Södertälje Sluss

Vi söker nu en kvalitet- och miljöspecialist till vår anläggningsverksamhet i södra Stockholm och Södermanland, och specifikt till vårt nya uppdrag att bygga om slussen i Södertälje. Beställare är Trafikverket och entreprenadformen är ABT06. Projektet är på 4 år och kontraktssumman är strax över 1,5 miljard.

Om projektet

Slussen i Södertälje är Nordens största handelssluss. Ombyggnaden av slussen ingår i Mälarprojektet vars syfte är att förbättra sjösäkerheten och tillgängligheten i de allmänna farlederna genom Södertälje kanal. Genom att förbättra infrastrukturen för sjöfarten på Mälaren kan även de hårt belastade järnvägen och vägnätet avlastas. Den nya slussen skapar därmed mer hållbara och effektiva godstransporter. Hela slussen ska byggas om och Slussbron ska ersättas med en ny öppningsbar bro. Slussportarna ska bytas ut och slussen kommer att bli både längre och bredare. I arbetet ingår även att bygga nya driftlokaler för slussverksamheten och anlägga nya gator vid sidan av kanalen.

Är du en person som vill arbeta med roliga och utmanande anläggningsprojekt? Drivs du av att tillsammans med dina kollegor, och med stort eget ansvar, leverera goda resultat i rätt tid? Då kan detta vara rätt jobb för dig.

Om tjänsten

Som kvalitet- och miljöspecialist hos oss på Peab Anläggning får du möjlighet att arbeta i en bred och varierad roll. Med fokus på frågor inom kvalitet och miljö kommer du att stötta och arbeta tillsammans med produktionspersonalen, för projekt Södertälje sluss, för att upprätta projektplaner, arbetsberedningar och riskbedömningar samt systematiskt verka för att vårt projekt följer gällande regelverk och når Peabs mål. Du har ett nära samarbete med projektet och är ett operativt stöd under projektets gång. Som Kvalitets- och miljöspecialist besitter du viktig spetskompetens och du blir en del av en välfungerande grupp med en spännande projektportfölj.

Arbetschefsgruppen utför komplicerade anläggningsprojekt som innehåller grundläggning, broar och betongtunnlar. Exempel på projekt vi utfört är ett nytt vattentorn i Nykvarn och nytt dubbelspår mellan Hemfosa -Tungelsta.

Utgångspunkt för arbetschefsgruppen är Rönninge men denna tjänst innebär placering på projektet i Södertälje.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas i rollen tycker du om att möta nya människor och har en god social förmåga samtidigt som du trivs med att arbeta självständigt. Du brinner för ditt område och är duktig på att entusiasmera och få med dig andra. Du driver igenom fattade beslut och är van vid att självständigt strukturera ditt arbete. Vi söker dig med ett stort intresse för kvalitet och miljöfrågor och du har några års erfarenhet från liknande roller inom bygg- och anläggningsbranschen. Har du arbetet mot Trafikverket som beställare är det meriterande.

Vi ser att du har relevant eftergymnasial utbildning. Vidare har du kunskap om gällande lagstiftning inom området samt om ledningssystem inom kvalitet och miljö. Vi värdesätter ett strukturerat arbetssätt samtidigt som det är viktigt att du kan anpassa dig till förändringar i arbetet när sådana situationer uppstår. Du kommunicerar väl på svenska, både i tal och i skrift. Körkort B är ett krav och resor i tjänsten förekommer inom delar av regionen.

På Peab är vi stolta över den individanpassade utveckling som vi kan erbjuda våra medarbetare och du har goda möjligheter att göra karriär hos oss. Urval sker löpande och tillträde är så snart som möjligt, självklart med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Har du några frågor? Kontakta Fredrik Åslund - Arbetschef, 073 337 26 89/fredrik.aslund@peab.se eller Tobias Munoz - HR Partner, tobias.munoz@peab.se.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.