Biträdande projekteringsledare - Södertälje Sluss

Biträdande projekteringsledare - Södertälje Sluss

Vi söker nu en biträdande projekteringsledare till vår anläggningsverksamhet i södra Stockholm och Södermanland, och specifikt till vårt nya uppdrag att bygga om slussen i Södertälje. Beställare är Trafikverket och entreprenadformen är ABT06. Projektet är på 4 år och kontraktssumman är strax över 1,5 miljard.

Om projektet

Slussen i Södertälje är Nordens största handelssluss. Ombyggnaden av slussen ingår i Mälarprojektet vars syfte är att förbättra sjösäkerheten och tillgängligheten i de allmänna farlederna genom Södertälje kanal. Genom att förbättra infrastrukturen för sjöfarten på Mälaren kan även de hårt belastade järnvägen och vägnätet avlastas. Den nya slussen skapar därmed mer hållbara och effektiva godstransporter. Hela slussen ska byggas om och Slussbron ska ersättas med en ny öppningsbar bro. Slussportarna ska bytas ut och slussen kommer att bli både längre och bredare. I arbetet ingår även att bygga nya driftlokaler för slussverksamheten och anlägga nya gator vid sidan av kanalen.

Är du en person som vill arbeta med roliga och utmanande anläggningsprojekt? Drivs du av att tillsammans med dina kollegor, och med stort eget ansvar, leverera goda resultat i rätt tid? Då kan detta vara rätt jobb för dig.

Om tjänsten

Arbetet är självständigt med stor möjlighet att styra din vardag och ta eget ansvar, men också teambaserat och du kommer att ha ett nära samarbete med Peabs projekteringsledare, vår arbetschef och WSP som är projektör. Du kommer att få ett omväxlande arbete och skall styra och samordna projekteringsarbetet på bästa sätt. Du medverkar vid upphandling av underentreprenörer och konsulter, upprättar risk- och möjlighetsanalyser samt ser till att lagstiftning följs vid projekteringen.

Hos Peab får du intern utbildning, både formell sådan och genom nätverkande med kompetenta kollegor. Vi har en trygg organisation med stor samlad kompetens och stödfunktioner som säkerställer en god arbetssituation ur alla aspekter.
Arbetschefsgruppen utför komplicerade anläggningsprojekt som innehåller grundläggning, broar och betongtunnlar. Exempel på projekt vi utfört är ett nytt vattentorn i Nykvarn, Väg 505 Solviks grindar, GC Bro Kungens Kurva på förbifart Stockholm och nytt dubbelspår mellan Hemfosa -Tungelsta.

Utgångspunkt för arbetschefsgruppen är Rönninge men denna tjänst innebär placering på projektet i Södertälje.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av projektering, projekteringsledning eller har arbetat med motsvarande uppgifter. En teknisk examen inom bygg/anläggning eller installationsteknik på eftergymnasial nivå är önskvärt, men om du har en gedigen erfarenhet så kan det väga upp.
Erfarenhet från entreprenadsidan inom anläggning alternativt erfarenhet från konsultsidan inom projektering eller uppdragsledning är meriterande. För att passa i rollen vill vi att du är analytisk, har god prioriteringsförmåga, är självständig och engagerad med ett strukturerat arbetssätt. Du har god förmåga att kommunicera och samarbeta med olika människor, såväl kunder som de olika kompetenser som ingår i projekten.

Det är också viktigt för oss att du delar våra kärnvärden; jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig. Det är dessa värderingar som genomsyrar hur vi arbetar tillsammans i Peab. Urval sker löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Åslund - arbetschef - 073 337 26 89/fredrik.aslund@peab.se eller Tobias Munoz, HR Partner - tobias.munoz@peab.se. Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via mail.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.