Teknisk säljare till Momentum

Teknisk säljare till Momentum

Tjänstebeskrivning & erbjudande

Motiveras du av att skapa långsiktiga kundrelationer och triggas av att göra affärer? Har du lätt för att ta egna initiativ och trivs i en social roll? Momentum söker just nu en teknisk säljare till deras kontor i Södertälje, kanske är det dig dem letar efter?

Momentum söker nu en resultatorienterad säljare på heltid med placering i Södertälje. Du kommer att ansvara för att försäljning och kundkontakter sköts med hög servicenivå och gott affärsmannaskap. Du kommer att arbeta mot både befintliga och nya kunder utifrån en planerad budget. Rollen som rådgivare i frågor kring Momentums produkters och tjänsters användningsområden är viktig, men ett professionellt bemötande i kontakterna med kunder och villighet att hjälpa är det som avgör hur väl du kommer att lyckas i din roll. Du kommer att erbjudas löpande internutbildning i de produktgrupper och tjänsteområden du kommer att sälja och ett kunnigt team som stöd.

Personprofil

Vi ser att du har erfarenhet av försäljning av industrikomponenter. Då tjänsten kräver tekniskt djup och intresse i kontakter med kunder och leverantörer har du utbildning och/eller praktisk erfarenhet inom teknikområdet. Du har ett naturligt intresse för affärsutveckling samt att skapa och utveckla långsiktiga kundrelationer genom ett värdebaserat synsätt. Du har god förmåga att uppnå resultat genom bra planering, genomförande och uppföljning. Vi söker dig som har vilja och attityd att förse svensk industri med kunskap, produkter och tjänster med målet att öka kunders produktivitet och maskintillgänglighet.

Du kommer att arbeta i ett sammansvetsat team, därför lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en lagspelare som är lyhörd mot din omgivning, har god förmåga att kommunicera samt har ett prestigelöst förhållningssätt gentemot dina arbetsuppgifter och kollegor.

Du kommer att arbeta i en föränderlig miljö vilket ställer krav på att du är:
  • Lösningsorienterad.
  • Strukturerad.
  • Initiativrik.
  • Nyfiken.
Du har B-körkort, är van att arbeta i affärssystem samt behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Övrigt

Start: Omgående/enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid, 40 timmar i veckan.
Plats: Södertälje.

Om PerformIQ

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringsansvarig på oscar.dahl@performiq.se. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: account manager, säljare, fältsäljare, teknisk säljare, kundservice, key account manager, regional sales manager, teknik, verkstad, industri.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Försäljning, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Performiq
Hemsida http://www.performiq.se
Sista ansökningsdag 11 okt 2021 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Momentum Industrial AB är en marknadsledande distributör av industriella komponenter till den svenska och norska industrin. Vår mission är tillsammans för en hållbar industri, vilket för oss innebär att vi finns till för att tillsammans med våra intressenter bidra till att skapa en hållbar industri ur ett socialt, miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi omsätter cirka 1,2 miljarder SEK och har 340 talangfulla medarbetare. Momentum Industrial AB ingår i Momentum Group-koncernen som är noterat på Stockholmsbörsen. http://www.momentum-industrial.com/