Erfaren Projektekonom inom kundreskontra till Södertälje

Erfaren Projektekonom inom kundreskontra till Södertälje

Kort om tjänsten

Dreamwork har nu ett spännande konsultuppdrag, med placering i Södertälje.
Vi söker dig som är en erfaren Projektekonom med gedigen erfarenhet inom kundreskontra.

Mer om tjänsten

Kundreskontran:
Du kommer självständigt ansvara för hantering och avstämning av kundinbetalningar. Avstämning av likvidkonton. Koncernmellanhavandeavstämning i samband med månadsbokslut. Sköter påminnelsehantering inklusive kontakt med kunder, åldersanalys och bevakning av kundreskontraposter.
Hantering av bankgarantier, teknisk administration som import av loggar till ERP-systemet.

MEN du kommer även att ingå som en resurs i ett Treasury-team med ansvar för att genomföra företagets betalningar. Översyn och dokumentation av rutiner. Delaktighet i projektet att säkerställa mer effektivt arbetsflöde avseende kundinbetalningar tillsammans med cash management-ansvarig.
I projektet ingår medarbetare från olika länder, därav är språket Engelska som du behöver behärska i både tal och skrift.

Huvudsakliga uppgifter för dig som resurs i projektet:
  • Det ena är att bidra till att effektivisera hanteringen av kundreskontraposter (betalningar) systemmässigt, samt att skapa relevanta digitala avstämningsrutiner av kundreskontrorna.
  • Det andra är att delta i projektet där uppdraget är att komma fram till hur kunden skall kunna åstadkomma effektiv fakturering ur ett systemmässigt perspektiv. Antingen lokal utveckling eller anslutning till central funktion inom koncernen.
Arbetsfördelningen är ungefär Kundreskontra 40% & Projektarbete 60%.

Din profil

Du bör du ha intresse och erfarenhet av att vara med och driva förbättringsarbete inom ekonomifunktion. Du måste ha erfarenhet av att jobba med stora flöden, och vara trygg i dina kunskaper och erfarenheter inom kundreskontra. Din personlighet kommer också att vara av stor vikt, då kunden har ett positivt och framåtriktat team.

Utbildning/systemkunskaper:
  • Universitetsexamen inom ekonomi, eller motsvarande kunskaper inhämtade genom minst 5 års praktisk erfarenhet.
  • Arbetat med stora flöden inom kundreskontra och gärna i internationell koncern.
  • Kunskaper i Visma Control är meriterande
  • Erfarenhet från IT-projekt och en fallenhet för och förståelse av IT generellt är meriterande
  • Att du har goda Excelkunskaper
  • Flytande i engelska tal ock skrift.
Start: Så snart som möjligt och löper i första hand under hela 2021.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 20 apr 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Dreamwork jobbar vi med people management snarare än med traditionell rekrytering och bemanning. Vi anstränger oss hårdare för att matcha våra kandidaters personlighet med våra uppdragsgivares företagskultur. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn's Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s "Entrepreneur of the Year". Dreamwork grundades 2006 och har levererat personallösningar på över 130 orter i Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001.