Verksamhetsnära Controller till Södertälje sjukhus

Verksamhetsnära Controller till Södertälje sjukhus

Verksamhetsnära Controller till Södertälje sjukhus

Är du en erfaren controller som trivs att arbeta verksamhetsnära? Tycker du om både siffror och människor och trivs lika bra i fikarummet som med ledningen? I så fall är du kanske vår nya con-troller.

Controllerenheten på Södertälje sjukhus består idag av 6 personer och är ett ledningsstöd för verk-samhetsstyrning samt bolagsstyrning. Vi stöttar verksamheten i planering, uppföljning och rappor-tering av ekonomi och vårdproduktion. Vi ansvarar även för rapporteringen till VD, styrelse samt koncernledning inom SLL. Vi behöver nu förstärka vårt controllerteam med ytterligare en erfaren controller.

Det här erbjuder vi dig
Vi erbjuder dig en verksamhetsnära controllerroll, vilket ger dig tillfälle att lära känna både per-sonal och verksamhet. På sikt kan även mera övergripande uppgifter bli aktuella. Du blir en del i engagerat, sammansvetsat gäng som gillar och är duktiga på det de gör. Södertälje sjukhus värnar om sin personal och erbjuder sina anställda fördelaktiga friskvårdsförmåner med personalgym och möjligheter till träning i uppvärmd bassäng.

Det här ska du arbeta med
Du kommer arbeta nära våra avdelningschefer och stödja dem i deras roll som beslutsfattare. Du samarbetar med övriga controllers inom enheten men har ett eget ansvarsområde. Arbetar du re-dan nu som controller, vilket vi förutsätter, är arbetsuppgifterna inte främmande för dig. Du ska bland annat ansvara för sammanställning och rapportering av månadsbokslut inklusive prognos samt årsbokslut och driva budgetprocessen inom ditt ansvarsområde. Vidare tar du fram besluts-underlag vid verksamhetsförändringar och dessutom får du delta i olika utvecklingsprojekt som berör sjukhuset och ekonomiavdelningen.

Det här har du gjort
Vi söker dig som har ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande samt några års erfarenhet som controller, gärna inom någon form av tjänsteföretag. För att vara framgångsrik som controller hos oss bör du ha ett starkt engagemang i att leda verksamheten framåt. Du har ett lösningsorienterat, strukturerat och effektivt arbetssätt med god förmåga att se helheten utan att för den skull tappa detaljerna och kvaliteten. Du är van att arbeta självständigt och är skicklig på att analysera. Eftersom du kommer att hålla en del presentationer för ledning och chefer i organi-sationen är det viktigt med en viss pedagogisk begåvning. För rollen krävs att du förstår vikten av god kommunikation och är duktig på att bygga relationer. Därtill bör du ha mycket goda kunskap-er i Excel och Officepaketet. Självklart behärskar du svenska väl i tal och skrift.

Låter det som något för dig?
I så fall rekommenderar vi att du skickar in din ansökan snarast. Vi håller intervjuer löpande och tillsätter tjänsten så fort vi hittat rätt person. I den här rekryteringen samarbetar vi med Badenoch & Clark. Är du nyfiken och vill veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Magnus Rude tel 073 684 72 07 eller mail magnus.rudeatbadenochandclark.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Södertälje sjukhus
Södertälje sjukhus är ett akutsjukhus i Stockholms län och ett av Sveriges största länsdelssjukhus. Sjukhuset har drygt 1 100 anställda och omsätter ca 1,2 miljard kr per år. Läs mer på http://www.sodertaljesjukhus.se/
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 23 juni (5 dagar kvar)