Laboratorieingenjör inom mikrobiologi till AstraZeneca

Laboratorieingenjör inom mikrobiologi till AstraZeneca

Dfind Science & Engineering söker kandidater till flera konsultuppdrag inom mikrobiologisk kvalitetskontroll till AstraZeneca i Södertälje. Du blir anställd av Dfind och detta blir ditt första uppdrag.

Dfind Science & Engineering är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på kompetenser inom naturvetenskap och teknik. Som konsult hos oss får du en trygg anställning med kollektivavtal, fast månadslön och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och ITP-pension. Vi arrangerar olika evenemang och kurser för våra konsulter som möjliggör utbyte av erfarenheter, nätverk och insikt i att arbeta i olika roller och företag. Med oss får du en konsultchef som är engagerad i ditt uppdrag och karriärutveckling.

Om AstraZeneca

Till avdelningen Quality Assurance (QA)Mikrobiologi söker vi nu laboratorieingenjörer.

QA Mikrobiologi är en del av Sweden Operations och QA Mikrobiologi är den största mikrobiologiska avdelningen inom AstraZeneca. QA Mikrobiologi består av totalt sex grupper; två analys-grupper, en stöd och specialist-grupp samt tre produktionshygien-grupper. Den laborativa grupp där tjänsten är placerad, ansvarar för bakteriologiska rutinanalyser av slutprodukter, vatten, råvaru-, förpacknings- och processprover. De två laborativa grupperna har ett mycket nära samarbete och personalen växlar mellan olika analysområden för att säkra laboratoriets leveranser.

Din roll

Arbetet som laboratorieingenjör innebär att du arbetar i ett stort och mångfacetterat flöde av prover från olika tillverkningsprocesser av tabletter, sterila produkter och inhalatorer. Det är en stimulerande miljö där du utöver laborativ skicklighet förväntas bidra till laboratoriets helhet och att ständigt förbättra verksamheten genom att t.ex. delta i projekt och utbildning.

Arbetsuppgifterna inkluderar t.ex. att:
  • Utföra bakteriologiska analyser samt avläsning och bedömning av resultat.
  • Arbeta med kvalitetsavvikelser, GMP-dokument och rapporter.
  • Medverka vid inspektioner från myndigheter och företag.Vi förutsätter att:
  • Du har naturvetenskaplig högskoleexamen innehållande bakteriologi.
  • Du har praktisk erfarenhet av att arbeta med laborativ verksamhet, företrädesvis inom mikrobiologi.
  • Du behöver vara noggrann och initiativrik.
  • Du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.
  • Du har en utmärkt samarbetsförmåga och har ett lösningsorienterat angreppssätt på problem.
Framgångsfaktorer
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med mikrobiologiska analyser inom kvalitetssäkrad laboratorieverksamhet, eller arbete med renrum och aseptisk arbetsteknik. Du skall vara intresserad av arbete i GMP-styrd verksamhet och gärna ha erfarenhet från arbete med LEAN.

AstraZeneca är en arbetsgivare som främjar lika rättigheter och möjligheter. AstraZeneca välkomnar ansökningar från alla kvalificerade sökande oberoende av kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.

Uppdragsgivare:
Dfind Science & Engineering

Ort:
Södertälje

Omfattning:
Heltid

Sista ansökningsdag:
2018-11-30, Löpande urval

För information: Sofie Önnestam, Sofie.onnestam@dfind.se, 073-343 99 61
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Medicinsk forskning & Laboratorieverksamhet, Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dfind Science & Engineering
Sista ansökningsdag 30 nov (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AstraZeneca är ett av världens största läkemedelsbolag med verksamhet i Södertälje och Göteborg. Vi fokuserar på forskning, utveckling, tillverkning och kommersialisering av innovativa läkemedel inom viktiga hälsovårdsområden såsom cancer, andningsvägar samt hjärt- och kärlsjukdomar. I Södertälje finns en av världens största tillverkningsenheter för läkemedel - Sweden Operations, som sysselsätter 3 500 personer. Vi är navet i företagets läkemedelstillverkning och levererar fyra av AstraZenecas tio största produkter.