Züblin söker en CAD-ritare till Sveriges största sjöfartsprojekt

Züblin söker en CAD-ritare till Sveriges största sjöfartsprojekt

Är du utbildad ingenjör med mycket god kunskap inom AutoCAD? Har du dessutom en fallenhet för sjö och hav samt trivs att arbeta tillsammans med människor? Då har du hittat rätt för vi söker dig med en ingenjörsutbildning och tidigare arbetslivserfarenhet som samtidigt vill bidra till ett av Sverige största sjöfartsprojekt, helt unikt i sitt slag. Rollen som CAD-ritare ger dig stora möjligheter för personlig utveckling och är ett perfekt steg för att vidare kunna klättra i karriären!

Information om uppdraget

Züblin har fått uppdrag av Sjöfartsverket att bygga Mälarprojektet - delen Södertälje kanal och sluss. Syftet med projektet är att förbättra sjösäkerheten och tillgängligheten i de allmänna farlederna genom Södertälje kanal och Mälaren. Den första kanalen i Södertälje stod klar 1819. Drygt 100 år senare, 1924, invigdes dagens kanal. Och efter ytterligare nästan 100 år sker nu nästa utvecklingssteg. Det omfattande projektet påbörjades hösten 2016 och planeras vara klart för driftsättning årsskiftet 2019/2020. Projektet är unikt i sitt slag och för genomförandet krävs omfattande arbeten för att anpassa Södertälje sluss och kanal till modernt tonnage och att förbättra framkomligheten i Mälaren.

Academic Work söker en CAD-ritare till Züblin där du kommer att arbeta i Södertälje med Mälarprojektet. Du kommer att sitta i ett designteam och ha en dedikerad mentor på plats. Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Züblin. Uppdraget kommer att vara på heltid och inleds med 6 månaders provanställning. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som CAD-ritare kommer du arbeta med projektets designteam och agera som specialist inom ditt område. I rollen kommer du att arbeta i Södertälje med Mälarprojektet och i framtiden finns det möjlighet till att arbeta inom andra projekt i andra delar av landet.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med dokumenthantering såsom upp- och nedladdning samt synkronisering
 • Agera designkoordineringsstöd
 • Arbeta med sammanställning av 3D-modeller samt kollisionskontroll av modeller
 • Förbereda arbetsinstallationsplaner
 • Förbereda ritningar av olika slag utifrån projektgruppens önskan
 • Arbeta med plot och distribution av ritningar och andra dokument
Tjänsten passar dig som trivs i en roll där du får ta mycket stort ansvar. Då du i denna roll kommer att agera som specialist inom ditt område, AutoCAD.

Vi söker dig som
 • Har en avslutad högskoleingenjörsutbildning, gärna med inriktning mot bygg. Alternativt kan annan utbildning som vi kan bedöma som likvärdig vara aktuellt
 • Har liknande tidigare arbetslivserfarenhet
 • Mycket god kunskap inom AutoCAD
 • Mycket god kunskap i det engelska språket i både tal och skrift samt goda kunskaper i det svenska språket
Det är meriterande om du

* Har kunskap inom Navisworks, Revit eller annan BIM-applikation

Som person har du tekniskt förståelse då du kommer att arbeta inom ett stort projekt där det krävs projekt förståelse. Vi ser även att du är målinriktad och har förmåga att arbeta självständigt. I rollen är det även viktigt att du som person har bra kommunikationsförmåga och samarbetsförmåga.

Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överrenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Södertälje
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Züblins önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Züblin på deras hemsida: www.zublin.se.