Projektingenjör till Trafikverket!

Projektingenjör till Trafikverket!

Rollen som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och öppnar upp många dörrar för en framtida karriär hos Trafikverket. Vi söker dig med ett starkt intresse för infrastruktur och som vill applicera dina akademiska kunskaper i ett praktiskt sammanhang. I rollen kommer du att få ett skräddarsytt utbildningsprogram, flera kontaktytor inom Trafikverket genom vilka du kommer samla värdefull erfarenhet och få växa i ansvarsområden. Om detta låter som ditt nästa karriärmässiga kliv, ser vi varmt fram emot din ansökan!

Information om uppdraget

Ostlänken är en 16 mil ny järnväg mellan Järna och Linköping och den första delen av nya stambanor i Sverige. En utbyggnad av järnvägen som bidrar till ökad tillgänglighet, kortare restider och punktligare tåg. Vi söker dig som vill ta en viktig del i arbetet som projektingenjör. Du kommer arbeta i projekt som berör den norra delen av Ostlänken, sträckan mellan Södertälje, Järna och Nyköping. Vidare kommer du arbeta i ett team om 11 personer varav du kommer samarbeta med primärt fyra projektledare. Dessa hanterar projekt inom miljöprövning samt järnvägsplan. Du kan förvänta dig att få mycket ny kunskap genom dina samarbeten likväl som du fyller en mycket viktig funktion i teamet. Avslutningsvis är detta en ypperlig chans för dig att utvecklas i järnvägsprojekt och erhålla meriterande erfarenhet för dig som exempelvis ser dig själv som projektledare på sikt.

Du erbjuds
 • För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt. Tjänsten som Projektingenjör ger dig en unik start på karriären där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis projektledare.
 • En god introduktion och en arbetsmiljö med kollegor som besitter unik kompetens inom branschen.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande och och om våra konsulters upplevelse av att arbeta på Trafikverket här!.

Arbetsuppgifter

Trafikverket är en stor organisation där du i rollen kommer få meriterande erfarenhet från branschen och vi tror att du som ansöker är positiv till att successivt växa i takt med att du utvecklar din erfarenhet. Vi ser således fram emot att välkomna dig som ser positivt på att både få nyttja ditt öga för detaljer och skapa struktur i projektdokumentation, granska och föra mötesanteckningar, likväl som att hantera större tekniskt ansvar med tiden. Några vanligt förekommande arbetsuppgifter är:
 • Att assistera och biträda projektledarna inom järnvägsplan och vattenverksamhet, på din funktion inom Ostlänken.
 • Boka, medverka på och protokollföra under möten, likväl som granska externa intressenters minnesanteckningar för att säkerställa att alla parter har samsyn.
 • Bistå projektledarna inom järnvägsplan vilket innebär att hantera leveranser och kvalitetssäkra dessa. Sammanställa och säkerställa en god struktur i de formaliahandlingar som är kopplade till järnvägsplanen.
 • Diarieföring av inkomna synpunkter på anläggningsutformningen.
 • Arbeta med projektekonomi så som attestering av fakturor.
Vi söker dig som
 • Har teknisk högskole- eller universitetsutbildning om minst 180HP. Du kommer i processen uppvisa ditt examensbevis, bifoga gärna detta i din ansökan.
 • Har mycket god kommunikativ förmåga på svenska och engelska då språken används i tjänsten.
 • Du kommer på längre sikt utföra en säkerhetsprövning och registerkontroll då du med avancemang inom Trafikverket kommer i kontakt med sekretessbelagd information, med anledning av detta behöver du svenskt medborgarskap.
 • Har B-körkort.
Vi ser det som meriterande, men inget krav_, om du:_

* Har erfarenhet av projektorienterat arbete där du hanterat ekonomiuppföljning, dokumentation och/eller tekniska frågor relaterat till bygg och anläggningsbranschen. Du kan ha erhållit erfarenheten från praktik eller yrkesliv.

Vi kommer att lägga stort värde i dina personliga egenskaper i den här rekryteringsprocessen. Vi tror att du som ansöker uppskattar att arbeta med att gräva fram information och har en god förmåga att skapa strukturer som du, liksom andra, kan arbeta efter. Vidare kommer du i tjänsten ha flera sociala kontaktytor där din kommunikativa förmåga kommer vara central för att arbetet ska fortskrida på ett kvalitativt sätt. Avslutningsvis tror vi att du skulle beskriva några av dina utmärkande egenskaper som att vara:
 • Strukturerad
 • Mån om att skapa och upprätthålla goda samarbeten
 • Initiativtagande
Övrig information
 • Start: v. 33, möjlighet att tidigarelägga start finns.
 • Omfattning: Heltid, kontorstider.
 • Placering: Kontor i Södertälje.
 • Timbaserad månadslön
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om dina framtida kollegor här!Ansök här