Junior teknisk skribent som vill vara länken mellan teknik och användaren

Junior teknisk skribent som vill vara länken mellan teknik och användaren

Varmt hjärta, skarp hjärna - är det ledord som du också efterföljer?
Då kommer du med stor sannolikhet trivas som medarbetare hos vår kund och med dina nya kollegor. Förutom att bli del av ett härligt gäng, som även gillar att ses då och då efter jobbet, så får du jobba tekniknära och ta dina språkliga kunskaper och intresse för layout till nästa nivå. Tycker du därtill att det är viktigt att din chef fokuserar på din personliga utveckling och karriärcoachning så har du hamnat rätt.

Information om uppdraget

Vår kund är ett etablerat konsultbolag inom teknikbranschen som hjälper företag att förkorta deras utvecklings- och innovationsprocesser. De erbjuder konsulter, lösningar och verktyg som hjälper deras kunder att med framgång utveckla och sälja sina produkter.
De vill att deras kunder, som finns inom energi-, fordons-, life science- och- tågbranschen, snabbare ska kunna nå sina mål och att människor kan utvecklas snabbare varför vår kund även utvecklar egen teknologi och utbildningar.

Här blir du en del av ett härligt gäng kunniga kollegor, totalt 25 stycken, som är både seniora och juniora. Några kollegor jobbar med projekt in-house på kontoret men majoriteten jobbar i projekt ute på plats hos kundföretagen. Hos vår kund är det en varm stämning med fokus på god sammanhållning vilket innebär att alla träffas gemensamt minst en gång i månaden. Antingen kan det vara för ett gemensamt möte, en rolig aktivitet eller en after work.

Företaget karaktäriseras av korta beslutsvägar och en familjär atmosfär med medarbetare som trivs och stannar länge. En av anledningarna till detta är just för samarbetet med sin konsultchef. Med din konsultchef har du ett tätt samarbete där ni tillsammans har starkt fokus på karriärcoachning och hur du personligen kan utvecklas på både kort och lång sikt.

Det kontor du kommer tillhöra är beläget i Södertälje med direkt ingång från pendeltågsstationen. Perfekt för dig som pendlar från Stockholm och andra delar av Mälarregionen.

Du erbjuds
 • En omgivning där det är högt till tak och där medarbetare stöttar varandra och har trevligt tillsammans även utanför jobbet
 • Kärriärcoachning och stort fokus på din egna utveckling tillsammans med din konsultchef
 • Vara en viktig lagspelare hos ett etablerat bolag som växer stadigt och har både varumärket och nätverket för att erbjuda dig riktigt intressanta uppdrag kortsiktigt och långsiktigt
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Du kommer få introduktion och upplärning vid tjänstens start och kommer till en början sitta in-house med projekt, för att sen på sikt gå ut på ett specifikt kunduppdrag och då sitta ute på plats hos kund. Som teknisk skribent ansvarar du för produktion av information om handhavande, felsökning och reparation av kundens produkter. Du utgör helt enkelt länken mellan tekniska experter och slutanvändare genom att i ord och bild beskriva produkterna. Det dagliga arbetet innebär att som ett team säkerställa att all dokumentation/information är klar innan produkten når marknaden.

I rollen som teknisk skribent kommer du till exempel att:
 • Skriva manualer, felsökningsinstruktioner samt reparationsinstruktioner för olika produkter
 • Arbeta med kataloger genom att göra framställningar av produktinformation samt göra korrigeringar och enklare layout
 • Nätverka och koordinera för att få fram information till materialet och säkerställa god kvalitet under arbetsprocessens gång
 • Samarbeta tätt med konstruktionsavdelning hos kund och vara länken mellan konstruktörer och slutanvändare
Vi söker dig som
 • Är högskoleingenjör med inriktning maskin/mekanik, data, elektro eller mekatronik. Alternativt har en YH-utbildning som teknikinformatör med relevant arbetslivserfarenhet inom teknikområdet.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska, både muntligt och skriftligt, samt goda kunskaper i engelska
 • Har ett stort intresse för teknik och att få uttrycka dig i skrift och layout
Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet ifrån fordonsindustrin och/eller har intresse för illustration/grafisk formgivning då du även till viss del kommer samarbeta med illustratörer

Som person är du:
 • Strukturerad eftersom du behöver kunna se mönster och samband
 • Initiativtagande då du aktivt kommer söka upp information på egen hand
 • Kommunikativ, både muntligt och skriftligt, eftersom rollen innebär mycket kommunikation med ett brett kontaktnät
Övrig information
 • Start: Oktober/november eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare med chans till överrekrytering till kundföretaget
 • Placering: Södertälje, precis vid pendeltågsstationen
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Teknisk skribent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vår kund är ett konsultföretag inom teknik som erbjuder konsulter, lösningar och verktyg till sina kunder. Deras kunder finns framförallt inom energi-, fordons-, life science- och- tågbranschen. De grundades 1998 har i dagsläget 220 anställda och kontor i Göteborg, Södertälje och Malmö.