Junior serviceingenjör inom vibrationsmätning till MLT

Junior serviceingenjör inom vibrationsmätning till MLT

Hos Maskin & Laserteknik AB så kommer du som junior få lära dig massor om teknik! Samtidigt kommer du till en familjär arbetsplats med god sammanhållning och uppskattade samarbeten kollegor emellan. Då MLT kommer satsa på dig och ge dig bra förutsättningar för att axla ansvaret i rollen så ser de positivt på att du vill utvecklas i rollen långsiktigt och på sikt också inom företaget. Bor du dessutom i söderort är det ett stort plus för dig!

Information om uppdraget

MLT erbjuder avancerade precisions-mätinstrument och mättjänster för tillståndskontroll, kontrollmätning & reverse engineering. Bolaget arbetar mot ett flertal olika branscher. Med en bred kunskap i branschen och kraftfulla mätinstrument bistår de sina kunder med att hitta en snabb och effektiv lösning anpassad för just deras behov. På MLT är det i dagsläget 30 medarbetare och deras huvudkontor ligger i Göteborg. De är verksamma runtom i hela Sverige och finns också i Norge och Finland.

Du kommer att arbeta inom MLT:s områden för vibration och tillståndskontroll samt lasermätning och uppriktning. Det kan stundtals också innebära att du är verksam inom de övriga områdena inom företaget. För att bygga upp din kompetens, och på sikt arbeta självständigt, kommer du initialt att få följa med kollegor ut på uppdrag. Du kommer även vara en del på kontoret i Göteborg under din första tid för att genomgå ett par interna utbildningar och kurser. Men också återkommande ibland för möten, träffar och andra händelser.

I denna tjänst kommer du utgå ifrån centrala Södertälje och arbeta tillsammans med tre kollegor. Gemenskap, god sammanhållning och bra samarbeten kännetecknar stämningen bland kollegorna på MLT . Nu söker de efter dig som sin nya kollega och som långsiktigt vill utvecklas i rollen och även på sikt inom företaget.

Du erbjuds
 • En ansvarsfylld roll där du planerar och driver ditt egna arbete framåt
 • En arbetsplats med god sammanhållning och samarbete kollegor emellan
 • Möjligheter att utvecklas i rollen samt även inom organisationen långsiktigt
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Arbetet hos MLT består till stor del av kundkontakt. Detta genom besök ute hos kund där mätningar utförs men också från kontoret via permanent uppkopplade mätsystem. Ytterligare en del i arbetet är analys av mätdata och rapportskrivning. Tjänsten i sin helhet bygger på stor flexibilitet hos dig som person. Där schemat för arbetsdagen/veckan kan komma att förändras snabbt. Detta gör att känslan för prioritering och konsten att lägga saker åt sidan för att sedan återgå till dem värderas högt.

Då kunderna finns placerade runt om i hela Sverige förekommer en del resor och övernattningar i tjänsten, vilket du måste känna dig bekväm och flexibel med. Periodvis kan det förekomma mycket resor där du är borta ett par nätter i veckan. Resorna görs med servicebil eller tåg/flyg.

Du kommer till exempel att:
 • Utföra mätningar med handburna instrument hos kund
 • Övervaka och göra mätningar på distans via uppkopplade system
 • Analysera resultaten med hjälp av programvara och skriva rapporter till kund
 • Ha mycket kundkontakt och möta/prata med kunder dagligen
Vi söker dig som
 • Har en utbildning som högskoleingenjör inom exempelvis mekatronik, elektronik, maskin/mekanik eller liknande och har ett intresse för att också arbeta praktiskt ute i fält
 • Alternativt har du en eller ett par års arbetslivserfarenhet av mekaniskt underhåll i tillverkande industri och har kommit i kontakt med vibrationsmätningar tidigare
 • Har B-körkort. Servicebil kommer finnas för användning.
 • Har god datorvana och erfarenhet av Office-paketet
 • Pratar och skriver obehindrat i svenska då du använder språket dagligen både muntligen och skriftligen. Även engelska förekommer i stor utsträckning i tjänsten vilket ställer krav på kunskaper i tal och skrift.
Det är meriterande om du

* Tidigare har gjort vibrationsmätningar och jobbat praktiskt ute i fält

Som person är du serviceminded och trivs med att ha kundkontakt och ge bra service. Du har god mekanisk förståelse och är tekniskt nyfiken. Vidare ser vi att du är flexibel då det är en del resande i tjänsten och att du på sikt när du är inne i företaget vill vara självgående och ta ett stort eget ansvar.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Placering: Södertälje, nära pendeltågsstationen Södertälje hamn
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och MLT:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

MLT är ett framgångsrikt företag inom industriell mätteknik. Företaget erbjuder avancerade precisions-mätinstrument och mättjänster för förebyggande och avhjälpande underhåll. Bolaget arbetar mot ett flertal olika branscher såsom processindustrier, kärnkraft, vindkraft och vattenkraft.