AML Specialist till globalt företag inom fordonsindustrin

AML Specialist till globalt företag inom fordonsindustrin

Är du redo att ta nästa steg inom AML (Anti-Money Laundering) och verka inom en internationell kontext där utvecklingen aldrig stannar upp och din insats gör skillnad? Vi söker dig med tidigare erfarenhet av området och ett intresse att vidareutvecklas i en specialistroll i en dynamisk och spännande organisation. Vi arbetar löpande i denna process och uppmanar dig som känner dig träffad att läsa vidare och skicka in din ansökan fortast möjligt för att inte missa den här chansen!

Information om uppdraget

I rollen som AML Specialist kommer du att arbeta i en bred och ansvarsfull roll och på olika sätt skapa förutsättningar för att effektivt förebygga penningtvätt och finansiering av terrorism inom ett välkänt bolag som verkar inom fordonsindustrin och skräddarsyr finansierings- och försäkringsprodukter. Du rapporterar till Credit Manager och kommer att ingå i kreditavdelningen som för närvarande består av fem kreditanalytiker och en AML Specialist, varav du blir den sjätte personen in. Tillsammans kommer de se till att du får en god introduktion och fortsatt utveckling hos dem samtidigt som ni har det kul längs vägen! Du utgår från företagets huvudkontor i Södertälje men vissa resor till de nordiska och baltiska kontoren förekommer, framförallt i samband med olika utbildningsinsatser.

Du erbjuds
 • En varierad och intressant roll i en organisation med lång historia och stabil position som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter.
 • Frihet under ansvar och möjligheten att bidra med en viktig insats med betydande påverkan på både organisationen men även samhället i stort.
 • Goda förmåner - däribland finns bonus, generöst friskvårdsbidrag och flexibla arbetstider.
Arbetsuppgifter

I rollen som AML Specialist kommer du ingå ett nära samarbete med befintlig AML Specialist och tillsammans kommer ni ha som huvudansvaret att underhålla, utveckla och kontinuerligt förbättra företagets interna kontrollsystem för att förebygga penningtvätt och finansiering av terrorism. Ditt och teamets uppdrag ligger i att detta ska ske på ett så tillförlitligt och konsekvent sätt som möjligt och innefattar exempelvis:
 • Att genomföra riskbedömningar
 • Upprätthålla och vidareutveckla företagets policy, riktlinjer och instruktioner för aktiviteter som förhindrar penningtvätt och finansiering av terrorism
 • Sammanställa och följa upp rapportering till finansiella tillsynsmyndigheter
 • Hålla organisationen uppdaterad kring förändringar i lagstiftning, reglering och genomförande genom att bland annat skapa och genomföra utbildningar i organisationen
 • Säkerställa efterlevnad av interna styrdokument
Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial examen (som kan styrkas) inom juridik, ekonomi eller Business Administration
 • Har minst 1års erfarenhet inom AML/CFT från bank eller annat finansinstitut. Det går även bra att tillgodoräkna sig erhållen erfarenhet vid sidan av studierna men då är kravet att du ska ha arbetat med AML på en storbank.
 • Goda kunskaper inom europeisk och nordisk och/eller baltisk lag om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism
 • Besitter flytande kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift, då du kommer kommunicera på dessa språk dagligen
Det kommer bedömas som meriterande om du besitter:
 • Goda kunskaper i följande språk: finska, estniska, lettiska eller litauiska
 • Goda kunskaper i fråga om finansiella produkter relaterade till återförsäljarfinansiering så som leasing och avbetalning
Dina personliga egenskaper kommer väga tungt i denna process och för att lyckas bra i denna roll ser vi att du är:
 • Strukturerad
 • Ansvarstagande
 • Problemlösande
 • Kommunikativ
Rätt inställning och can do-attityd är ledorden. Det är viktigt att man bidrar med positiv energi och kan sprida detta i organisationen till fördel för ens uppdrag som ska motivera till kunskapsutveckling och regelefterlevnad.

Övrig information
 • Start: 1 september eller med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Anställningsform & omfattning: Detta är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen sköts av Academic Work men du blir anställd direkt hos företaget på heltid.
 • Placering: Södertälje
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
 • Rekryteringsprocessen innefattar intervjuer, personlighet -och kompetenstest samt en bakgrundskontroll av aktuell slutkandidat. Bifoga gärna CV, personligt brev samt examensbevis när du skickar in din ansökan.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se