Är du i början av din karriär, gillar teknik och bor i söderort?

Är du i början av din karriär, gillar teknik och bor i söderort?

Om du nyligen gått ut gymnasiet eller en YH-utbildning med teknisk inriktning så har du hittat rätt! Tar du första steget i din karriär hos Maskin & Laserteknik AB så kommer du få lära dig massor om teknik samtidigt som du kommer till en familjär arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter inom företaget. Bor du dessutom i söderort är detta perfekt då denna tjänst är belägen i Södertälje. Vi ser fram emot din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker en junior mättekniker till företaget MLT som är ett framgångsrikt företag inom industriell mätteknik.

Företaget erbjuder avancerade precisions-mätinstrument och mättjänster för tillståndskontroll, kontrollmätning & reverse engineering. Bolaget arbetar mot ett flertal olika branscher. Med en bred kunskap i branschen och kraftfulla mätinstrument bistår de sina kunder med att hitta en snabb och effektiv lösning anpassad för just deras behov. På MLT är det i dagsläget 30 medarbetare och deras huvudkontor ligger i Göteborg och de är verksamma runtom i hela Sverige och finns också i Norge och Finland.

I denna tjänst kommer du arbeta i centrala Södertälje tillsammans med två kollegor med utgångspunkt från Södertälje. Gemenskap och goda samarbeten kännetecknar företaget och de söker nu dig som vill bli deras nya kollega.

Du kommer att arbeta inom MLT:s områden för vibration och tillståndskontroll samt lasermätning och uppriktning. Det kan stundtals också innebära att du är verksam inom de övriga områdena inom företaget. För att bygga upp din kompetens och på sikt arbeta självständigt kommer du initialt att få följa med kollegor ut på uppdrag. Du kommer även vara en del på kontoret i Göteborg under din första tid för att genomgå en del interna utbildningar och kurser. Men också för återkommande möten, träffar och andra händelser.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos MLT. Detta är ett långsiktigt uppdrag och på sikt med målet att bli överrekryterad, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Arbetet hos MLT består till stor del av kundkontakt. Detta genom besök ute hos kund där mätningar utförs men också från kontoret via permanent uppkopplade mätsystem. Ytterligare en del i arbetet är analys av mätdata och rapportskrivning. Tjänsten i sin helhet bygger på stor flexibilitet hos dig som person. Där schemat för arbetsdagen/veckan kan komma att förändras snabbt. Detta gör att känslan för prioritering och konsten att lägga saker åt sidan för att sedan återgå till dem värderas högt.

Då kunderna finns placerade främst runt om i hela Sverige förekommer en del resor och övernattningar i tjänsten, vilket du måste känna dig bekväm och flexibel med. Periodvis kan det förekomma mycket resor.

Du kommer till exempel att:
 • Utföra mätningar med handburna instrument hos kund
 • Övervaka och göra mätningar på distans via uppkopplade system
 • Analysera resultaten med hjälp av programvara och skriva rapporter till kund
 • Ha mycket kundkontakt och möta/prata med kunder dagligen
Tjänsten passar dig som är i början av din karriär och vill få se och lära sig mycket om teknik. Vi tror du trivs i att se olika miljöer hos olika företag och att du vill utvecklas hos MLT långsiktigt. Det är en god sammanhållning på företaget och det finns goda utvecklingsmöjligheter på sikt där de premierar interna kandidater.

Vi söker dig som
 • Har gått en gymnasieutbildning eller YH-utbildning med teknisk inriktning
 • Har B-körkort. Servicebil kommer finnas för användning.
 • Har god datorvana och erfarenhet av Office-paketet
 • Pratar och skriver obehindrat i svenska då du använder språket dagligen både muntligen och skriftligen. Även engelska förekommer i stor utsträckning i tjänsten vilket ställer krav på tal och skrift.
Det är meriterande om du

* Har en god mekanisk förståelse och är tekniskt nyfiken

Som person är du serviceminded och trivs med att ha kundkontakt och ge bra service. Vidare ser vi att du är flexibel då det är en del resande i tjänsten och att du på sikt när du är inne i företaget vill vara självgående och ta ett stort eget ansvar.

Övrig information
 • Start: Omgående men med hänsyn till semesterperiod
 • Omfattning: Heltid, långsiktigt uppdrag med intentionen att bli överrekryterad på sikt, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Södertälje, nära pendeltågsstationen Södertälje hamn
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och MLT:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02n@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

MLT är ett framgångsrikt företag inom industriell mätteknik. Företaget erbjuder avancerade precisions-mätinstrument och mättjänster för förebyggande och avhjälpande underhåll. Bolaget arbetar mot ett flertal olika branscher såsom processindustrier, kärnkraft, vindkraft och vattenkraft.