Lastbilschaufför sökes

Lastbilschaufför sökes

Då vi ständigt expanderar vår verksamhet söker vi ytterligare en lastbilschaufför för insamling och transport av använda matlagningsoljor från restauranger, gatukök, butiker m.m. på färdiga rutter i hela vårt upptagningsområde (från Ystad i söder till Östersund i norr). De flesta rutter körs med enkelbemanning och enstaka ihop med en kollega. Du kommer initialt att huvudsakligen köra ihop med en kollega och sedan successivt mer och mer på egen hand. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en prövotid på 6 månader.

Den här chaufförstjänsten passar dig som trivs med en kombination av fjärrkörning och ett rörligt/fysiskt arbete. Som person är du serviceinriktad med god samarbetsförmåga och du har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du uppskattar att arbeta självständigt, är ansvarsfull och anstränger dig för att utföra ditt arbete på ett förtjänstfullt sätt. Om du värdesätter möjligheten att kunna arbeta lite längre dagar för att sedan vara ledig en eller två dagar extra per vecka kanske detta är jobbet just för dig.

Tjänsten omfattar i huvudsak:
 • Insamling och transport av använda matlagningsoljor med lastbil och släp. Vanligtvis 2 övernattningar/vecka i lastbil eller i vissa fall på hotell (beroende på rutt).
 • Lastning, lossning av lastbilar i Luddingsbo, ca 1 mil söder om Norrköping.
 • Enklare produktionsarbete i verksamhetens återvinningsanläggning vid enstaka tillfällen.
 • Underhåll och tvätt av fordon.

Arbetstiden kan variera något från vecka till vecka (beroende på vilken tur som körs) men är i genomsnitt runt 40 timmar per vecka. Våra chaufförer väljer vanligtvis att arbeta lite längre dagar och är sedan lediga 1-2 dagar i veckan (utöver lördag och söndag). Månadslön med tillägg vid enkelbemanning och försäkringsskydd som omfattar tjänstepension, sjukförsäkring och premiebefrielse, TGL-tjänstegrupplivförsäkring kollektiv olycksfallsförsäkring.

Krav:
 • CE-körkort och YKB alt. med hävdvunna rättigheter att erhålla YKB med enbart fortbildning.
 • Tala och förstå svenska bra, då mycket kundkontakt och instruktioner sker över telefon.

Meriterande kvalifikationer:
 • Tidigare vana att köra lastbil med tungt släp och/eller distributionskörning.
 • Bra lokalsinne.
 • Truckkort för låglyftare.
 • Kompetens inom styckgodstransport samt kundkontakt/service.
 • God fysik.

Vi lägger också vikt vid att du är:

 • Självständig och ansvarsfull.
 • Samarbetsorienterad, hjälpsam och serviceinriktad mot kunder.
 • Flexibel gällande arbetsuppdrag och arbetstid samt har lätt för att lära dig nya arbetsuppgifter.
 • Aktiv och engagerad i jobbet och arbetsmiljön tillsammans med kollegor.

Välkommen med din ansökan direkt på jobbansokan@fettatervinning.se då intervjuer sker löpande och tillsättning ska ske omgående. Ange "Lastbilschaufför" som ämne/referens. Du är även välkommen att höra av dig till samma mejladress om du har frågor om tjänsten.

SISTA ANSÖKNINGSDAG

2020-01-19
Mer info
Telefon 011-70450
Email Mejla Svensk Fettåtervinning AB
Område Söderköping
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fettatervinning.se
Sista ansökningsdag 19 jan 2020 (37 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svensk Fettåtervinnings anor sträcker sig ända tillbaka till slutet av 1950-talet och idag är företaget en av de ledande aktörerna på marknaden när det gäller insamling och återvinning av uttjänta frityroljor och matfetter. Våra kunder är restauranger, gatukök, butiker och livsmedelsindustrier och vi återvinner årligen ca 2500 ton. Vår arbetsmodell med schemalagda hämtningsturer som innebär att våra kunder sällan, eller i många aldrig, behöver kontakta oss för att få sina kärl tömda har visat sig mycket uppskattad under åren.