Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Ekonom till HSB

Ansök nu

Är du ekonom och vill arbeta med fastighetsekonomi? Nu finns möjlighet att utvecklas i en spännande och varierande roll på HSB i Söderhamn! De erbjuder ett vikariat till dig som vill arbeta med ekonomi och trivs med kundkontakt!

Om tjänsten

Det här är ett konsultuppdrag på heltid som varar fram till juni 2024. En ekonom på HSB i Söderhamn går på föräldraledighet och du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos företaget. Detta ger både dig och HSB en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företaget

HSB har sedan 1923 verkat för att skapa det goda boendet och består idag av ca 27 HSB föreningar i hela Sverige där vinsten inte går till aktieägare, utan tillbaka till boendet. HSB förvaltar bostäder över hela Sverige och har i nuläget cirka 25 000 hyresrätter och 340 000 bostadsrättslägenheter. HSB är landets största bostadskooperation för bosparande, planering, finansiering, byggande och förvaltning. De arbetar för en trygg ekonomi, för klimatsmarta fastigheter och för en boendemiljö som gör vardagen enklare och livet rikare.

Du ingår i en grupp med 17 ekonomer i HSB Södra Norrland, där ekonomer finns på 4 orter.

Arbetsuppgifter

Som ekonom inom HSB ansvarar du för 27 kunder och arbetar mot styrelser och ordföranden i samfälligheter och bostadsrättsföreningar. Dina arbetsuppgifter går ut på att bistå med ekonomiskt stöd till kund i enlighet med avtal. Främst arbetar du med budget, avstämningar, bokslut och rådgivning. Det ingår även arbete med att upprätta inkomst- och fastighetsdeklarationer för kunderna.

Den ekonomisk rådgivande rollen innebär kundkontakt och en viktig del i rollen kommer också vara att guida kunderna i digitala verktyg. Utöver kunder har du även kontakt med myndigheter där du representerar kunden i olika frågor. Du arbetar på kontoret i Söderhamn och har ett nära samarbete med dina kollegor både på avdelningen samt övriga avledningar inom företaget. Lokalt i Söderhamn har du stöttning av en erfaren kollega och övriga funktioner på kontoret.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
* Budgetarbete och bokslutsarbete
* Avstämningar och inkomst- och fastighetsdeklarationer
* Ekonomisk rådgivning och kundkontakt

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Eftergymnasial utbildning inom ekonomi, exempelvis högskoleutbildning eller yrkeshögskola
* Goda kunskaper i Office-paketet och Excel
* Erfarenhet inom fastighetsekonomi är meriterande
* Erfarenhet av Agresso är meriterande
* Du har goda kunskaper i Svenska

I rollen som ekonom arbetar du självständigt och tar egna initiativ för att driva ditt arbete framåt. Du trivs med kunddialog och har en hög service- och kommunikationsförmåga. I ditt dagliga arbete är du noggrann och arbetar effektivt genom att planera dina uppdrag. Under perioder av budget- och bokslutsarbete är det mer att göra och det är viktigt att du är anpassningsbar och uppskattar variation.

Övrig information

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Anställning: Konsult (vikariat) via Bravura fram till juni 2024
Plats: Söderhamn
Lön: Fast lön enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 juli 2023 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare