VD till ELE Trävaru AB

VD till ELE Trävaru AB

Dina arbetsuppgifter

Då vår nuvarande VD går vidare i sin karriär söker vi hennes efterträdare.

Som VD för ELE Trävaru AB får Du ett tydligt ansvar för att driva ett välrenommerat, lönsamt och framtidsinriktat företag med säte i Kilafors i södra Hälsingland. Företaget har en god position på den internationella trävarumarknaden baserat på nischade kvalitetsprodukter.
Hållbarhet ligger i företagets själ och präglar hur vi sköter vår skog, driver våra företag och hur vi ser på våra medarbetare.

En central uppgift för VD är marknadsarbete och försäljning. Du leder och utvecklar en väl fungerande organisation som präglas av samarbete och flexibilitet. Bolaget har en långsiktig strategi för att växa och har ett löpande fokus på att uppgradera produktionen och den tekniska utrustningen.

Du rapporterar till styrelsen för ELE Trävaru AB och ingår tillsammans med Dina Vd-kollegor och gruppens CFO i en ledningsgrupp för koncernen.

Din profil

Vi söker en resultatorienterad och engagerad person som stimuleras av att kunna arbeta brett med ett tydligt helhetsansvar.
Du har en relevant utbildning, gärna på akademisk-/högskolenivå, har erfarenhet från marknad, industriell produktion och arbetsledning. Erfarenhet från träindustri är ett plus.

Du har ett tydligt och inkluderande ledarskap med fokus på effektivitet och utveckling. Vidare har du en god förmåga att skapa och bevara relationer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

ELE Trävaru AB samarbetar med Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Frågor om tjänsten hänvisas till rekryteringskonsult Olof Westling på 073-3512734 eller olof.westling@clwork.se
Sök tjänsten via www.clockworkpersonal.se senast 6 juni.
Mer info
Kontaktperson Olof Westling
Telefon 073-3512734
Område Söderhamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 juni 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ELE Trävaru AB är ett specialsågverk vars produkter levereras på en global marknad till kunder som förädlar dem vidare till exempelvis limfog, paneler och möbelvirke. Företaget är en del av den familjeägda ELE gruppen som också omfattar ett betydande skogsinnehav som förvaltas av ELE Skog AB samt emballageföretaget ELE Forsa AB.

Läs mer om oss på: https://www.elegroup.se/